Piše: C. R.

Razvejani svet kriptovalut je dobil izjemen zagon s strani alternativnih kriptovalut. Te so spodbujale rast trga kovancev. Medtem, ko je tržna vrednost podjetja približno 2.239.718.910.485 dolarjev, znaša delež alternativnih kriptovalut 1.342.343.700.550 dolarjev. Tržni delež altcoinov narašča z brezhibno hitrostjo.

Medtem, ko je prevlada bitcoina trenutno približno 40,2-odstotna je prevlada ethereuma 20,1-odstotna. Prevlada ethereuma se iz leta v leto povečuje kar altcoinom utira pot v svetlo prihodnost. Prostor se širi kot goba po dežju s številnimi verigami uporabnosti, ki skrbijo za nastajajoče sektorje kot so NFT, metaverse, igre na srečo in DeFi.

Ali bo kriptovalutna industrija utrla pot tretji revoluciji?
Tehnološka revolucija se je zapisala v zgodovino sektor je bil ključni dejavnik za napredek sveta v katerem živimo. Tehnološko usmerjena podjetja so prinesla ogromno prednosti v obliki zaposlovanja trgovine in podjetništva. Njihova skupna prizadevanja so spodbudila gospodarstva vseh držav na svetu.

Trg kovancev je izpeljanka tehnološkega sektorja saj se od tehnoloških delnic pomika, do kriptovalut. Ki ima ključno vlogo pri preoblikovanju “fintech” industrije in gospodarstev po vsem svetu. Medtem ko je bil bitcoin maršal industrije kriptovalut so alternativne kriptovalute izpolnile zametke, ki jih je pustila zvezdniška kriptovaluta.

So ti kovanci tehnično podobno premoženje prihodnosti?
Protagonist upa na verodostojno tehnično podobno revolucijo v primeru altcoinov kot so ETH, SOL, DOT in ADA. Pri tem navaja, da bi bila prodaja ETH, SOL, ADA ali DOT lahko slabša od prodaje deležev podjetij Google, Amazon ali Apple kot pred 15 leti. Kar je verjetno res, saj je tržna vrednost ETH, SOL, ADA in DOT trenutno približno 450 milijard dolarjev (396 milijard evrov), 54 milijard dolarjev (47 milijard evrov), 48 milijard dolarjev (42 milijard evrov) in 40 milijard dolarjev (35 milijard evrov).

Donosnost ETH od začetka leta do danes znaša 411,1 %, SOL je pri 11259,6 %, ADA pri 675 %, DOT pa se je povečal za 321,8 %. Če sklepamo po matematiki, altcoini v bližnji prihodnosti niso daleč od obračanja tehnoloških delnic.

Kar poganja pogon altcoinov so temelji in uporabnost platform. Te so namenjene nastajajočim sektorjem kot so metaverse, NFT, igre na srečo in DeFi. Kriptoverze so dom številnim protokolom, ki rastejo kot gobe po dežju in rešitvam za delovanje na drugi plasti. Polygon je bil merilo za ambiciozne protokole v vrvežu sistemov s prvo plastjo.

Altcoini imajo skupaj potencial, da postanejo nosilci verjetne revolucije v bližnji prihodnosti. Kratkoročno nazadovanje sistemov prvega sloja kot sta Ethereum in Cardano v dolgoročnih projekcijah industrije ne bo zaskrbljujoče. Poleg tega sta protokola deležna resnega razvoja, ki bo industriji prinesel preobrat.

Vir: coinpedia.org

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj