Piše: C. R.

Bitcoin je v primerjavi z več glavnimi fiat valutami dosegel nove rekordne vrednosti, vendar je splošno zanimanje potrošnikov še vedno na najnižji ravni.

Bitcoin (BTC) 20. oktobra ni uspel preseči najvišjih vrednosti vseh časov, vendar je ločen zapis ohranil prepričanje bikov o preboju.

1-dnevni graf BTC/USD (Bitstamp). Vir: TradingView

Bitcoin je dosegel novo rekordno vrednost v primerjavi z evrom
Podatki Cointelegraph Markets Pro in TradingView so pokazali, da je BTC/EUR čez noč dosegel 55.635 eurov na Bitstampu.

Čeprav je bila ta akcija le nekaj centimetrov oddaljena od aprilskega vrha, je vseeno zapečatila najvišjo dnevno zapiralno vrednost Bitcoina v zgodovini – okoli 64.230 USD (55.411 EUR).

V več valutah, vključno z japonskim jenom, avstralskim dolarjem in evrom, so bile nove rekordne vrednosti dosežene že v sredo.

1-tedenski graf BTC/EUR (Coinbase). Vir: TradingView

Za priljubljenega trgovca s kriptovalutami Crypto Ed je bil čas za ponovno oceno verjetnih kratkoročnih ciljev.

“Povzetek: pri 40 tisočih sem kot prvi cilj omenil 73 tisočakov, vendar mislim, da gremo višje in da bomo še naprej podaljševali te valove. Mislim, da imamo celo dobre možnosti, da še nekaj časa ne bomo šli pod 60 tisoč,” je zapisal na Twitterju.

Najslabši scenarij bi lahko vključeval kratkotrajen “skok” navzdol do 58 tisoč dolarjev, vendar bi temu sledilo jasno nebo “v prihodnjih tednih/mesecih”, je dodal.

Bikovski ton na vseh področjih sledi uspešnemu dnevu za prvi sklad za trgovanje z bitcoini na borzi (ETF) v ZDA, ki je po samo eni trgovalni seji dosegel 1 milijardo dolarjev (862 milijonov eurov) v obsegu in 550 milijonov dolarjev (474 milijonov eurov) v sredstvih v upravljanju.

Skladno s tem je odprti interes za terminske pogodbe na bitcoin dosegel sveže rekordne vrednosti 817,6 milijona dolarjev, potrjujejo podatki analitičnega podjetja Glassnode, ki se ukvarja z analitiko na verigi.

Kje je FOMO?
Zaradi takšnega vzdušja je razmeroma majhno zanimanje za bitcoin še toliko bolj nenavadno.

Poleg institucionalnega navdušenja podatki kažejo, da v primerjavi z začetkom letošnjega leta skoraj nihče ne spremlja ali preverja Bitcoina.

Kot je poročal Cointelegraph, je tako že nekaj časa, vendar niti izlet na prag najvišjih vrednosti vseh časov ni uspel spremeniti tega trenda.

Svetovno zanimanje za iskanje “Bitcoina” v iskalniku Google. Vir: Google Trends
Po normalizirani oceni Google Trends je zanimanje za “Bitcoin” ta teden 36, v primerjavi s 100 sredi maja.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj