Piše: C. R.

V zadnjih 24 urah se je tržna vrednost kriptovalut povečala za več kot 200 milijard dolarjev (180 milijard evrov).

V nasprotju s tem pa so tradicionalni finančni trgi s težavo beležili znatne dobičke.

V velikem preobratu se je vrednost BTC v enem dnevu povečala za približno 18 % saj so se vlagatelji v kriptovalute otresli nedavnih pomislekov glede rusko-ukrajinske vojne. Bitcoin je 1. marca 2022 prvič po dveh tednih dosegel raven cene 44.500 USD (40.012 EUR).

V zadnjih 24 urah je BTC svoji tržni vrednosti dodal več kot 100 milijard dolarjev (90 milijard evrov). Bikovsko razpoloženje na trgu je bilo opaziti tudi pri drugih digitalnih valutah. Ethereum, drugo najbolj prevladujoče kriptožetonsko sredstvo se je v torek povzpel nad 3.000 USD (2.697- EUR), kar je njegova najvišja raven po 17. februarju.

Kljub razlogu, da so nedavne težave povezane z vojno sprožile ogromen padec cen digitalnega premoženja je bilo okrevanje kriptovalut hitrejše od pričakovanega. Medtem, ko delniški trgi po vsem svetu še vedno padajo je trg kriptovalut tudi v negotovih geopolitičnih razmerah zabeležil spodobne dobičke.

“V odstotkih je bitcoin zabeležil največjo dnevno svečo v več kot enem letu saj je na najvišji točki rallyja na dan pridobil več kot 18 %. Čeprav se zdi, da je drugi del gibanja vsaj delno spodbudil manjši kratek iztis je na splošno rally poganjalo veliko povečanje povpraševanja,” je povedal Mikkel Morch izvršni direktor kripto sklada ARK36.

“Glede na to ima lahko včerajšnja rally globlji pomen za uporabo bitcoinov. Največje kriptožetonsko premoženje se zdaj spogleduje s potencialno ločitvijo od tveganih sredstev, in to v času negotovosti brez primere. Gotovina je bila v kriznih časih kraljica zdaj pa je zaradi naraščajoče stopnje inflacije in širših makroekonomskih težav posedovanje velikih količin gotovine samo po sebi tvegano,” je dodal Morch.

BTC in ETH
Bitcoin in Ethereum sta med nedavnim okrevanjem trga kriptovalut ostala v tandemu. BTC in ETH sta v zadnjih sedmih dneh poskočila za 19 % oziroma 17 %.

Vir: financemagnates.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj