Piše: C. R.

Cena Cardana in Solane je bila v zadnjih nekaj mesecih v močnem medvedjem trendu. SOL se trguje pri 35,40 USD (34,03 EUR), kar je približno 86 % od najvišje vrednosti v zgodovini. Po drugi strani se ADA trguje pri 0,4782 USD (0,4597 EUR), kar je približno 82 % pod najvišjo točko iz leta 2021. Tržna kapitalizacija obeh znaša več kot 12 in 15 milijard dolarjev, kar pomeni, da skupna vrednost znaša 27 milijard dolarjev. To pomeni, da sta izgubila več kot 100 milijard dolarjev vrednosti.

Cardano proti Solani
Solana in Cardano sta tekmeca za Ethereum, ki graditeljem omogočata ustvarjanje kakovostnih decentraliziranih aplikacij. Njun primer uporabe so projekti, kot so med drugim projekti na področju decentraliziranih financ (DeFi), nezamenljivi žetoni (NFT) in metaverse.

Obe imata boljše funkcije za gradnjo aplikacij Web3 kot Ethereum. Na primer, sta neverjetno hitrejša, imata manjši ogljični odtis in bistveno nižje stroške transakcij. Katera platforma je torej boljša med Solano in Cardano?

Obstajata dva glavna razloga, zakaj je Solana boljša naložba v primerjavi s platformo Cardano. Prvič, Solana ima večji ekosistem aplikacij. Nekatere izmed najboljših aplikacij, ki so bile zgrajene z uporabo Solanine tehnologije, so Basic Attention Token (BAT), StepN, Squads in Hoglytics.

Po podatkih portala CryptoSlam je Solana dejansko drugi največji igralec na področju NFT, takoj za Ethereumom. Po podatkih DeFi Llama pa ima Solana skupno zaklenjeno vrednost več kot 2,57 milijarde dolarjev, medtem ko ima Cardano TVL manj kot 200 milijonov dolarjev.

Drugič, Solana je dobra naložba zaradi svojega vrednotenja. Čeprav je težko določiti idealno vrednotenje platform za pametne pogodbe, obstajajo znaki, da je Cardano še vedno precenjen. Poleg tega gre za kriptovaluto, ki je ovrednotena na več kot 15 milijard dolarjev in nima večje uporabe.

Razvijalci podjetja Cardano so povedali, da je v pripravi na tisoče projektov. Še vedno pa ni dokazov, da bodo ti projekti na koncu uspešni.

Napoved cene Solana

Spodnji graf kaže, da je bila cena Solane v zadnjih nekaj mesecih v močnem medvedjem trendu. Zaradi tega je kovanec padel pod 25-dnevno in 50-dnevno drsečo sredino, medtem ko se je indeks MACD premaknil pod nevtralno raven.

Prav tako je zazrta v svojo najnižjo raven v letošnjem letu. Zato obstaja verjetnost, da bo kovanec Solana v prihodnjih dneh še naprej padal. Če se bo to zgodilo, bo naslednja ključna raven podpore, ki jo je treba opazovati, pri 25 dolarjih. Dolgoročno pa obstaja verjetnost, da se bo cena odbila nazaj.

Omeniti velja, da sta Solana in Cardano med seboj tesno povezana. Zato bosta kovanca v tej fazi odkrivanja cen verjetno sledila drug drugemu.

Vir: coinjournal.net