Piše: C. R.

Cene kriptovalut Danes na september 30: V zadnjih 24 urah se je globalna tržna kapitalizacija kriptovalut povečala za 3,69 odstotka, trenutno pa znaša 1,9 bilijona dolarjev.

Večina glavnih kriptovalut 30. septembra trguje v zelenih številkah. Globalna tržna kapitalizacija kriptovalut trenutno znaša 1,9 bilijona dolarjev in se je v zadnjih 24 urah povečala za 3,69 odstotka.

Skupni obseg trga kriptovalut v zadnjih 24 urah znaša 91,84 milijarde dolarjev, kar pomeni 0,07-odstotni upad.

Cena bitcoina trenutno znaša 33,5 lakha rupij, njegova prevladujoča vrednost pa je 42,56 odstotka, kar je 0,09-odstotno povečanje v tem dnevu.

Vahdam, digitalno naravnana indijska blagovna znamka wellness, ki deluje predvsem na področju čaja, je pred kratkim postala prva pomembna indijska blagovna znamka čaja, ki je skočila na področje NFT, in na dražbi prodala 10 omejenih izvodov animiranih umetnin kot žetone NFT (Non-fungible token).

Z nakupom teh NFT bodo uporabniki dobili pravico do 35-sekundne video datoteke z ločljivostjo 1080 × 1080 pik na trgovalni platformi NFT, OpenSea, po ceni od 0,015 ETH (približno 48,03 USD), ki jo je mogoče kupiti samo s kriptovaluto, skupaj s pridobitvijo dostopa do ekskluzivne odklenljive vsebine, ki je e-kupon za 100 USD. Zbirka vključuje tudi ustanovitelja družbe Tesla Elona Muska.

Švicarski nadzornik finančnih trgov je 29. septembra sporočil, da je odobril prvi sklad v državi, ki vlaga predvsem v kripto premoženje, je poročal Reuters.

Sklad Crypto Market Index Fund je omejen na kvalificirane vlagatelje in je uvrščen v kategorijo “drugi skladi za alternativne naložbe” s posebnimi tveganji, je v izjavi navedel švicarski organ za nadzor finančnih trgov (FINMA).

Kripto premoženje temelji na tehnologiji veriženja blokov ali porazdeljene glavne knjige.

“Da bi omogočil resne inovacije, FINMA dosledno tehnološko nevtralno uporablja obstoječe določbe zakonov o finančnem trgu,” je dodal, s čimer zagotavlja, da se nove tehnologije ne uporabljajo za izogibanje obstoječim pravilom.

Vir: moneycontrol.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj