Piše: C. R.

Družba Coinbase je svojim več kot 2700 zaposlenim kot dih svežega zraka v vročini zaradi vse večjih pritiskov sporočila, da bodo vsako četrtletje leta 2022 dobili teden dni odmora, da bi se lažje spopadli z delom.

L. J. Brock vodja kadrovske službe (CPO) v družbi Coinbase je to v ponedeljek razkril v objavi na blogu in dodal, da bo pobuda pomagala zaposlenim, da si po daljših obdobjih intenzivnega dela povrnejo moči.

“Leta 2020 smo ugotovili, da si številni zaposleni niso vzeli dovolj prostega časa za polnjenje moči bodisi zato, ker niso želeli prisiliti sodelavcev, da bi jih nadomeščali bodisi zato, ker niso želeli zaostajati pri svojem delu.”

Ravno v času “velikega odstopa” – kovanca za množični odhod ameriških delavcev z delovnih mest, ki se je začel po globalni blokadi leta 2020 – Coinbase s temi spodbudami upa, da bo obdržal svoje delavce in zmanjšal možnosti za prekupčevanje s talenti, ki je v zadnjih petnajstih mesecih pretreslo sektor kriptovalut.

Podjetje pod vodstvom Briana Armstronga želi postati pionir na področju dela na daljavo. Osebne omejitve v obdobju pandemije so številna podjetja kot je Coinbase, naučile kako je mogoče, da delavci učinkovito delajo od doma. Družba Coinbase želi s to prakso nadaljevati tudi po letu 2022 saj bo letos zaprla svoj sedež v San-Franciscu.

Mnogi pa menijo, da se podjetje le greje v senci Binance največje borze na svetu in njenega največjega tekmeca. Borza Binance do danes nima fizičnega sedeža in deluje le z žepom pisarn, ki so razporejene po celinah na svetu.

Tekma za zadovoljitev povpraševanja
Medtem, ko se Coinbase spopada z načini kako ohraniti zadovoljstvo zaposlenih se sooča tudi s pritiski, da bi zadovoljila naraščajočo bazo strank. Od leta 2020 je bilo dodanih več kot 17 milijonov novih strank tako, da je skupno število preverjenih strank naraslo na 73 milijonov.

V začetku tega tedna se je del uporabnikov prek kanala Reddit pritožil, da ne morejo pošiljati ali prejemati denarja Cardano ($ADA). Zaradi težave za odpravo katere je Coinbase potreboval 72 ur so uporabniki ostali brez uradne razlage problema.

Potem ko je za 33 milijonov dolarjev (28 milijonov evrov) zaostala za pričakovanimi prihodki v višini 1,57 milijarde dolarjev (1,37 milijarde evrov) za tretje četrtletje 2021, je njen cenovni delež na borzi še naprej priča padajočemu trendu. Na borzi NASDAQ:COIN se trenutno trguje po 240,23 dolarja (209,38 evrov) za delnico, kar je približno 50-odstotni padec glede na dvanajstmesečno najvišjo vrednost 429 dolarjev (373 evrov).

Podjetje se zdaj osredotoča na “vlaganje v dolgoročno rast” in je morda šele pred kratkim spoznalo kako zelo je za rast pomemben počitek zaposlenih.

Vir: zycrypto.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj