Piše: C. R.

Najnovejša analiza družbe Glassnode kaže, da bi se lahko najhujše razprodaje zaključile, vendar trg še vedno potrebuje čas, da si opomore.

Zdi se, da je “ekstremno” povpraševanje na cenovni točki 20.000 dolarjev za Bitcoin (BTC) kovance prisililo nazaj v roke vlagateljev, ki jim je manj mar za ceno, hkrati pa je ustvarilo novo raven realizirane cene.

V zadnjem glasilu The Week OnChain Newsletter, objavljenem v ponedeljek, je UkuriaOC iz podjetja Glassnode opozoril na “ekstremno povpraševanje” na območju 20.000 USD, pri čemer je opozoril, da vsaka psihološka raven cene od 40.000 USD, 30.000 USD do 20.000 USD ustvari novo skupino kratkoročnih imetnikov (STH).

Analitik podjetja Glassnode je opozoril, da velik del ponudbe, ki so jo novi STH-ji kupili med tem padcem, ni bil prodan, čeprav so se cene znatno znižale. To je lahko posledica manj občutljivih kupcev na ceno ali tistih, ki jim je bolj pomembno temeljno stanje Bitcoina kot dobiček od naložbe, kar spodbuja povpraševanje.

Od konca aprila do junija se je cena BTC po podatkih CoinGecka znižala za 55 %, in sicer s 40.000 USD na najnižjo vrednost približno 18.100 USD.

Glassnode je zapisal, da to nakazuje, da so novonastali STH-ji cenovno neobčutljivi kupci z večjim zaupanjem v Bitcoin, in dodal, da bi to pomagala potrditi njihova pretvorba iz STH v dolgoročnega imetnika (LTH), ki ne prodajajo vsaj 155 dni:

“Konstruktivno bi bilo, če bi ti kovanci, ki jih imajo STH na ravni 40- in 50-tisoč dolarjev, v prihodnjih tednih začeli pridobivati status LTH, kar bi pomagalo podkrepiti ta argument.”
Na tem trenutnem medvedjem trgu so potrjeni LTH zaklenili skoraj 400 dni zaporedne letne donosnosti, kar je bolje od 30-dnevne donosnosti.

To je skoraj enako trajanje, kot so ga LTH doživeli med medvedjim trgom leta 2018. Glassnode je zapisal, da to nakazuje, da LTH zaklepajo izgube, kar, če prejšnji argument drži, pomeni, da imajo novi kupci manjšo cenovno občutljivost kot kohorta, ki je prodala, kar pomeni, da bi lahko postali najnovejša skupina LTH.

V poročilu je omenjeno še to, da je “prisilna prodaja brez primere” kripto podjetij ob množičnih likvidacijah in stečajih ustvarila pogoje, zrele za črpanje pomoči.

Poročilo se zaključi z ugotovitvijo, da čeprav je “najhujše kapitulacije morda mimo”, bi lahko BTC še nekaj časa ostal v tem nizkem razponu, saj se je stroškovna osnova za nove kupce kovancev razhajala pod realizirano ceno le približno 17 dni zapored. Prejšnji medvedji cikli so prenašali nizke razhajanja med 248 in 575 dnevi.

V zadnjih 24 urah se je cena BTC umaknila za 3,1 % in je v času pisanja tega članka znašala 21.146 USD.

Vir: cointelegraph.com