Piše: C. R.

Ameriška agencija za kazenski pregon pravi, da se je povečalo število prevarantov, ki žrtve usmerjajo k uporabi fizičnih kripto bankomatov in kod QR za izvedbo transakcij.

Zvezni preiskovalni urad (FBI) opozarja, da se je povečalo število goljufivih shem, pri katerih se za plačila uporabljajo bankomati za kriptovalute in kode za hitri odziv (QR).

FBI je sporočil, da je zaznal porast števila goljufov, ki žrtve usmerjajo, naj za izvedbo plačilnih transakcij uporabijo fizične bankomate za kriptovalute in kode QR.

Prevaranti od žrtve zahtevajo plačilo, nato pa jo usmerijo, naj dvigne denar s svojih finančnih računov, kot so naložbeni ali pokojninski računi.

FBI opozarja, da bodo žrtvi med transakcijo posredovali tudi kodo QR, povezano s prevarantovo denarnico s kriptovalutami, ki jo bo žrtev uporabila med transakcijo.

Prevarant bo nato žrtev usmeril na fizični bankomat za kriptovalute, kjer bo vstavila svoj denar, kupila kriptovaluto in s posredovano kodo QR samodejno izpolnila naslov prejemnika. Prevarant je pogosto v stalni spletni komunikaciji z žrtvijo in zagotavlja navodila po korakih, dokler plačilo ni zaključeno, je dejal FBI.

“Pomembno je, da ostanete pozorni in ne opravljate plačil nekomu, s katerim ste se pogovarjali le prek spleta, tudi če menite, da ste s posameznikom v sorodu,” je svetoval FBI.

Vir: Coindesk.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj