Piše: C. R.

Zdi se, da zanimanje za bitcoin na drobno upada saj je število iskanj na Googlu padlo na najnižjo raven, ki je nismo videli že več kot leto dni.

V skladu z odsotnostjo velikih cenovnih gibanj bitcoina se je število iskanj v Googlu za to sredstvo zmanjšalo na najnižje ravni od konca leta 2020.

Ločeno od tega se je priljubljeni indeks strahu in pohlepa pred bitcoini ustalil na območju “strahu” kljub dvodnevnemu okrevanju BTC po padcu pod 40.000 dolarjev (36.722 evrov).

Pomanjkanje maloprodajnega zanimanja
CryptoPotato je včeraj poročal o nedavnem porastu aktivnosti kitov do primarne kriptovalute. Vendar pa se zdi, da se je povpraševanje malih vlagateljev v zadnjih nekaj mesecih zmanjšalo, vsaj glede na podatke iz Google Trends.

Število poizvedb na največjem svetovnem iskalniku običajno prikazuje obnašanje manjših vlagateljev, ki običajno pridejo na prizorišče med najobsežnejšimi bikovskimi pohodi. Tako je bilo konec leta 2017, ko je vrednost BTC poskočila do takratne najvišje vrednosti približno 20.000 dolarjev (18.361 evrov).

Ko je premoženje prešlo v enoletni medvedji trg so iskanja izginila. Nekaj podobnega se je zgodilo med lanskoletnim zvišanjem cen, ko je BTC aprila in pozneje novembra doživel vzpon in na koncu dosegel najvišjo vrednost 69.000 dolarjev (63.346 evrov).

Vendar se je kriptovaluta znova začela umikati, kar je v približno pol leta privedlo do skoraj 50-odstotnega padca. Nekoliko pričakovano podatki Google Trends zdaj kažejo, da je število iskanj “Bitcoin” strmo upadlo in se znižalo na najnižjo raven, ki smo jo nazadnje videli decembra 2020.

Bitcoin Searches on Google 5-Year Back. Source: Google Trends
Iskanja bitcoinov v Googlu za 5 let nazaj. Vir: Google Trends

Strah se je vrnil med vlagatelje v bitcoine
Indeks strahu in pohlepa pri bitcoinih ocenjuje splošno razpoloženje v skupnosti kriptovalut s preučevanjem različnih dejavnikov, kot so nestanovitnost cen, ankete, prevlada BTC, obseg trgovanja, interakcije v družbenih medijih itd.

Njegovi končni rezultati so prikazani na podlagi od 0 do 100, pri čemer nič pomeni “skrajni strah”, 100 pa “skrajni pohlep”.

Konec marca, ko je BTC korakal proti meji 50.000 dolarjev (45.903 evrov) je metrika prvič po novembru prešla v skrajno pohlep. Ko pa se je BTC začel ohlajati in aprila celo padel pod 40.000 dolarjev (36.722 evrov) je indeks prešel v skrajni strah (včeraj).

Danes kaže le še strah, saj je bitcoinu uspelo obnoviti ponedeljkovo povratno gibanje in se je celo dotaknil ATH iz januarja 2021 pri 42.000 USD (38.558 EUR).

Vir: cryptopotato.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj