Piše: C. R.

Brad Garlinghouse pravi, da je bilo leto 2021 za Ripple najmočnejše saj je bila sprejeta ponudba ODL, čeprav se je podjetje soočalo s tožbo SEC.

Glavni izvršni direktor podjetja Ripple Brad Garlinghouse pravi, da je leto 2021 pomenilo prelomni trenutek za industrijo kriptovalut. Prepričan je, da je razvoj v preteklem letu poskrbel za široko sprejemanje kriptovalut pri čemer je milijarde ljudi dobilo priložnost, da se vključijo v globalno finančno skupnost.

Garlinghouse tudi ugotavlja, da je bilo leto za Ripple najmočnejše doslej tudi ob negativnem razpoloženju, ki je podjetje obkrožalo po tožbi ameriške Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC).

Komentarji glavnega izvršnega direktorja podjetja Ripple prihajajo v času, ko širši prostor kriptovalut in veriženja blokov želi nadgraditi pozitivne rezultate leta 2021, ko se trg usmerja v leto 2022.

Mimogrede prav v letu 2021 je prišlo do eksplozije NFT, rasti DeFi in povečanega zanimanja za metaverse, govorilo pa se je tudi o spletu 3. To je tudi leto, ko so ZDA nakazale, da ne bodo sledile Kitajski pri zatiranju rudarjenja bitcoinov in ne bodo prepovedale kriptovalut.

“Neverjetno je bilo videti veliko manj ‘maksimalizma’ in veliko več graditeljev, ki so se pridružili industriji,” je opazil prek vrste komentarjev, ki jih je delil na Twitterju. Po njegovem mnenju je to pozitivno za celoten ekosistem.

Garlinghouse je dejal, da je bilo to leto za Ripple najboljše doslej in opozoril na dejstvo, da je bilo 25 % dolarskega obsega RippleNeta zabeleženih prek funkcije likvidnosti na zahtevo (ODL “On-Demand Liquidity”), ki temelji na XRP. Omrežje je zabeležilo tudi skokovit porast transakcij ODL, ki je bil po njegovih besedah 25-krat večji v primerjavi s statistiko iz tretjega četrtletja 2020. Število transakcij se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečalo tudi za 130 %.

Ripple je zabeležil tudi znatno širitev z vstopom na nove trge za svoje funkcije (ODL) z novimi ponudbami v ključnih koridorjih, kot sta Japonska in Združeni arabski emirati.

Garlinghouse je eden najostrejših kritikov SEC in meni, da zaradi regulatorja ZDA niso privlačne za kripto podjetja. Dodaja, da je bil Web 2 sicer delo več ameriških podjetij, vendar se to morda ne bo zgodilo s Web 3.

Pri tem je podvomil o pristopu SEC k regulativnim vprašanjem in dejal, da je farsa, da se kriptovalute še vedno imenujejo “Divji zahod”, ko večina akterjev v panogi ravna v skladu s finančnimi regulatorji po vsem svetu.

Po njegovem mnenju panoga potrebuje regulativno jasnost in doslednost izvršilnih organov, pri čemer podjetja ne smejo biti kaznovana, ker enako zahtevajo od ustreznih organov.

Ripple trdi, da je obtožba SEC, da je vodstvo podjetja sodelovalo pri nezakoniti prodaji žetona vrednostnih papirjev nepravična klasifikacija XRP, saj regulator meni, da gre za ETH iz Ethereuma.

XRP se trenutno trguje za približno 0,96 USD (0,85 EUR), kar pomeni približno 18-odstotno rast v zadnjem tednu in več kot 116-odstotno rast v zadnjem letu. Vendar pa je XRP, medtem, ko so se številni njegovi vrstniki leta 2021 povzpeli na nove najvišje vrednosti vseh časov aprila dosegel vrh pri približno 1,96 USD (1,73 EUR) in je za več kot 55 % nižji od najvišje vrednosti dosežene v začetku leta 2018.

Vir: coinjournal.net

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj