Piše: C. R.

Zdi se, da kripto prostor ni končal z vožnjo po toboganu saj ima veliko kripto sredstev izjemno nihanje. Cena bitcoina se je gibala visoko nad 45 tisoč dolarji (41.104 evrov), cena ethereuma pa je bila tik pred tem, da razbije 3000 dolarjev (2.740 evrov). Vendar je hiter preobrat potegnil ceno navzdol, ki naj bi zdaj v prihodnjih dneh odkrila še več najnižjih vrednosti. Kljub temu nekateri kazalniki kažejo na pomemben obrat vendar vzorec kaže na podaljšani medvedji trend.

Gibanje cene BTC je odvisno predvsem od udeležencev na trgu njihovo zanimanje v daljšem časovnem obdobju je zelo pomembno. Če pride do izgube zanimanja cena običajno pade navzdol, kar še dodatno pritegne mnoge. Trenutno smo priča podobnemu padcu zato je pričakovati, da bo cena BTC morda negativno vplivala na ceno. Zato se pričakuje precejšen padec, ki bi lahko ceno kmalu potegnil tudi do 33 tisoč dolarjev (30.143 evrov).

Eden od analitikov omenja možnost, da bi se cena BTC znižala na 33.000 dolarjev (30.143 evrov) in kot razlog navaja padec Entity Adjusted Dormancy Flow. Gre za vedenje pri porabi, ki ga izvajajo izkušeni udeleženci na trgu. Ker pada to kaže, da udeleženci na trgu izgubljajo zanimanje za poslovanje z BTC. Vendar pa po razbitju najvišjih vrednosti tok mirovanja običajno doseže nižje ravni, kar potegne ceno navzdol.

Ko pa se odločno odbije potem cena bitcoina dobi opazen zagon, ki gre parabolično in doseže ATH (All Time High). Zato se lahko sredstvo sprva še bolj potopi, da zadrži podporo z opaznim preobratom pa lahko ponovno sproži trend naraščanja, da doseže najvišje vrednosti. Trenutno pa je lahko 33.000 USD medvedja ciljna vrednost za ceno bitcoina med vikendom.

Vir: coinpedia.org

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj