Piše: C. R.

ALCX in SLP utripata signale o doseganju dna, medtem ko se BTC vztrajno vzpenja proti 60.000 USD.

Bitcoin (BTC) je vroč in očitno v rokah bikov. Da, sčasoma bo nastal sklad za trgovanje na borzi (ETF), potem pa bo na sporedu cena 100.000 dolarjev, ne 120.000 dolarjev, praskajte, 150.000 dolarjev za BTC.

Bla, bla, bla.

Vsakdo, ki se bo prijavil na kripto Twitter, bo že takoj na začetku bombardiran z vsemi temi bikovskimi žajfnicami, in to je super, vsi smo veseli, da gre Bitcoinu dobro. Sam sem imetnik že od začetka leta 2016, zato sem seveda vesel. Toda, ali ni v kriptovalutah še kaj več kot samo Bitcoin? Ali ne obstajajo tudi druga sredstva, ki se premikajo?

Ali ne bi bilo lepo slišati o njih, preden začnejo parabolično 150-odstotno rasti, nato pa vam vaš najljubši anonitetni trgovec na Twitterju z Rolexom in Audijem svetuje, katere ravni podpore naj kupite ob naslednjem umiku?

Na hitro si oglejmo nekatera druga sredstva, ki so morda na pragu gibanja. Seveda to ni finančni nasvet. DYOR. Samo zato, ker smo ga pokrili, še ne pomeni, da bo dejansko nekaj storil, zato nas ne trolajte, če cene ostanejo nespremenjene ali če izgubite denar.

SLP/USDT
Axie Infinity je dobesedno utiral pot vse leto in po vsem sodeč je sektor iger na srečo z veriženjem blokov pripravljen na nadaljnjo rast, metrike družbe Axies, skupaj z njenim žetonom AXS, pa so videti odlično.

Platforma je pred kratkim uvedla stavljanje AXS, pred tem pa je ekipa zgodnjim uporabnikom namenila izjemno veliko količino denarja.

Na žalost nekaterih je AXS zrasel, SLP (valuta v igri, ki se uporablja za plačevanje uporabnikov in nakup predmetov v igri) pa je padel. Mislim, res padla. Do te mere, da ugledni in relativno anonimni trgovci s kriptovalutami na Twitterju zdaj napovedujejo dno.

Dnevni grafikon kaže, da se SLP trguje precej na najnižji ravni ob koncu maja pri 0,06 USD in za mnoge trgovce struktura trga kaže, da je sredstvo doseglo dno. Prejšnji teden je cena sicer poskušala nekoliko okrevati do 0,10 USD, vendar nato ni uspela zadržati zagona in je na koncu padla nazaj v sedanji razpon.

Ena stvar, ki je pritegnila mojo pozornost, je povečanje obsega trgovanja, kar je možen znak kopičenja.

Imetniki vrečk upajo, da bo družba Axie Infinity sčasoma na novo opredelila uporabo SLP ali omejila njegovo inflacijo ter tako razširila njegovo uporabnost in spodbudila povpraševanje, vendar trenutno ni nobenih obljub.

Ljubitelji tehnične analize bodo poudarili, da SLP trenutno naleti na odpor pri 50-dnevnem drsečem povprečju (MA) in da je altcoin obrnil 20-dnevno drseče povprečje v podporo. Opaziti je mogoče tudi “morebitno” konvergenco med 20-MA in 50-MA, če bodo kupci še naprej ponujali višjo ceno. Ti trgovci bi poudarili tudi, da sta kazalnik konvergence/divergenca drsečega povprečja (MACD) in indeks relativne moči (RSI) na dnevnem časovnem okviru videti obetavno.

Na tej stopnji se zdi, da se SLP poskuša iztrgati iz padajočega trenda, vendar z vidika razmerja med tveganjem in nagrado odprtje pozicije še vedno predstavlja tveganje, saj je swing minimum več kot 20 % oddaljen od trenutne cene.

Trgovci, ki se izogibajo tveganju, bi lahko razmislili o tem, da počakajo na nadaljnjo potrditev obrata trenda. Nekaj takega, kot je dnevni zaključek nad 50-MA in nekaj višjih svečnikov nad ravnjo 0,10 USD, bi lahko pomenilo, da AXS pridobiva zagon.

ALCX/USD
Alchemix je še en altcoin, za katerega “izgleda, da je morda dosegel dno”, nedavni dogodki v zvezi s projektom pa bi lahko bili znak krepitve temeljev. Konec oktobra so imetniki žetonov Tokemak (TOKE) izglasovali, da bo projekt eno od sredstev, dodanih v likvidnostne bazene platforme, imenovane “reaktorji”.

Tokemak trdi, da je “protokol, ki omogoča trajnostno likvidnost DeFi”, trenutno težavo, ki jo ima DeFi, pa so uokvirili z besedami:

“Protokoli težko usklajujejo uporabnike za združevanje likvidnosti med borzami. Uporabnike lahko spodbujajo z visokimi inflacijskimi sredstvi APY (rudarjenje likvidnosti), vendar je to neučinkovito in izjemno drago.”
Dejansko so reaktorji enostranski zbiralniki likvidnosti, kamor projekti in uporabniki plasirajo svoje žetone, imetniki TOKE pa glasujejo o tem, kam bo usmerjena likvidnost. Cilj je “omogočiti protokolom, da ohranijo nadzor nad tem, kam gre likvidnost, namesto da bi bilo treba uporabnike spodbujati z emisijami”, ta enostranski delež pa pomeni, da LP-ji vložijo sredstvo, direktorji likvidnosti pa TOKE, vlagatelji pa prejmejo nagrade TOKE.

Kako je to pomembno za ALCX?

No, TOKE je od svoje prve ponudbe na DEX-u (IDO) deloval neverjetno dobro, likvidnostni bazeni pa so bili precej priljubljeni in stabilni. Zanimanje in povpraševanje za TOKE je veliko, dejstvo, da je bil ALCX med 42 drugimi projekti izbran za likvidnostni pool, pa pomeni, da se imetniki veselijo stav in prejemanja TOKE.

Alchemix je bil izbran tudi kot del produkta Olympus DAO “Olympus Pro”, ki je nekoliko podoben produktu Tokemak. Cilj platforme je preprečiti scenarij najemniškega kapitala tako, da omogoča “protokolom kopičenje likvidnosti za zagotovitev dolgotrajnosti in cenovne stabilnosti za vse vpletene”.

Cointelegraph je pred kratkim pojasnil, kako je podeljevanje pravic do obveznic v določenem obdobju dni koristno za imetnika obveznic in protokol.

Ekipa podjetja Alchemix je 8. oktobra objavila načrte za nadgradnjo svoje platforme v2 in tudi predlagala, da bodo njena “posojila s samoplačilom” javnosti bolj razumljiva. Projekt namerava odpreti tudi možnosti uporabe zavarovanja, tako da bodo uporabniki lahko uveljavljali različne možnosti “delegiranja kredita”, namesto da bi za odplačilo posojila uporabljali le obresti.

Običajno so nadgradnje protokolov in zagoni mainnetov bikovski dogodki za domači žeton, vendar so temelji ALCX videti sočni zaradi navzkrižne integracije žetona z drugimi protokoli, ki dobro delujejo.

13. oktobra se je cena Olympusa (OHM) zvišala za las od najvišje vrednosti vseh časov in odkar je bil lansiran Olympus Pro, integriran s Tokemakom, objavljeni načrti za lansiranje na Arbitrumu ter integracija in povratne provizije od platform DeFi, kot sta Wonderland Money in Abracadabra, se je bikovsko razpoloženje okoli OlympusDAO močno povečalo.

Z vidika tehnične analize je ALCX še vedno “konsolidacija” in poleg nedavnih vzponov z velikim obsegom se zdi, da je v “fazi kopičenja” in ne v “fazi doseganja dna”.

Podobno kot pri SLP bi bil dnevni zaključek z nekaj višjimi vrhovi nad ravnijo 490 USD spodbuden znak obrata trenda. Tudi vozlišča velikega obsega na kazalniku vidnega razpona obsega (VPVR) kažejo, da je v trenutnem razponu od 400 do 480 USD odpor, preboj nad to raven pa bi lahko pomenil hitro napredovanje cene do 700 USD.

Dodatni pozitivni dejavniki, ki namigujejo na vse večji bikovski zagon, vključujejo zaporedna dnevna zaprtja nad 20- in 50-dnevnim drsečim povprečjem, skupaj z bližajočo se konvergenco med drsečima povprečjema.

Integracija ALCX z Olympus DAO, Tokemak, prihajajoča nadgradnja v2, odskok projekta po nedavnem podvigu za 4 milijone USD in “faza kopičenja” žetona, vidna na dnevnem grafikonu, so prav tako možni znaki, da bi lahko bilo sredstvo na pragu spremembe trenda.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj