Piše: C. R.

Pred zlomom pred tednom dni je bil Terrin UST eden največjih dolarsko vezanih stablecoinov na trgu. Kovanec je bil končno odvezan in od takrat je izgubil skoraj 90 % svoje vrednosti v primerjavi z dolarjem. Zato je očitno, da vlagatelji v kriptovalute iščejo alternative in tukaj je razlog za to.

Stabilne kovance, vezane na USD so ključnega pomena za večino transakcij, povezanih s kriptovalutami.

Stabilni kovanci vlagateljem pomagajo tudi zmanjšati izpostavljenost drugim nestanovitnim kriptožetonom.

Stabilne kovance, vezane na ameriški dolar, so glavni dejavniki DeFi.

Glede na to, če iščete boljše alternative za UST, vam spodaj ponujamo seznam treh kovancev, ki si jih lahko ogledate.

Tether (USDT)
Ko gre za stabilne kovance vezane na dolar se nič ne more primerjati z USDT. Je največji kovanec, vezan na dolar, po tržni vrednosti in ena bolj zaupanja vrednih možnosti.

Vir: TradingView

Po propadu ameriškega centralnega dolarja se je pojavilo nekaj strahov, da bi Tether lahko izgubil svojo vezavo. Vendar so se ti strahovi zdaj razblinili. USDT se zdi stabilen kot vedno. Čeprav kovanec ni 100-odstotno varen je v primerjavi z večino kovancev, vezanih na dolar v kriptovalutah trenutno veliko boljša možnost.

Kovanec USD (USDC)
Kovanec USD (USDC) ima skupno tržno kapitalizacijo v višini približno 53 milijard dolarjev (49 milijard evrov). Po Tetherju je drugi največji stablecoin vezan na dolar. USDC je v zadnjih nekaj tednih pokazal neverjetno stabilnost.

Čeprav se je zdelo, da so se Tether in drugi stablecoini po propadu UST nekoliko zatresli je USDC ostal večinoma nespremenjen. Zato je varna izbira za vlagatelje, ki želijo uporabljati kovance, vezane na dolar. Poleg tega je obtok USDC podprt s pravimi valutami, ki jih hranijo v rezervi in dodatnimi obveznicami ameriškega ministrstva za finance.

Pax Dollar (USDP)
Pax Dollar (USDP) morda ni tako velik kot Tether ali USD Coin vendar je zelo spodoben stablecoin. Njegova tržna kapitalizacija je nekoliko nižja od 1 milijarde dolarjev (0,94 milijarde evrov) vendar to ni slabo. Poleg tega je USDP v celoti zavarovan s premoženjem. To mu daje nekaj dodatne stabilnosti.

Vir: coinjournal.net