Piše: C. R.

Analitiki pravijo, da so za trajnostno rast potrebne širše gospodarske izboljšave.

CoinDesk - neznano

Bitcoin (BTC) se je po tem, ko se je konec tedna povzpel na najvišjo vrednost 21.868 USD (20.664 EUR), danes vrnil k svojim dobičkom. Največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji se je nedavno trgovala po ceni 20.737 dolarjev (19.595 evrov), kar je 3 % manj kot v zadnjih 24 urah.

Craig Erlam, višji tržni analitik družbe Oanda je dejal, da šibki vzponi bitcoina verjetno odražajo slabše razpoloženje na trenutnem trgu, ki je zaradi višjih obrestnih mer in razširjene nenaklonjenosti tveganju omejilo zagon navzgor.

“Trgovci očitno zavzemajo zelo konservativen pogled na ta prostor in to se morda kmalu ne bo spremenilo,” je dejal Erlam.

Simon Peters, analitik za kriptotrge pri družbi eToro je dejal, da lahko na trge kriptovalut vpliva tudi denarna politika Federal Reserve – vključno z dvigom obrestnih mer ob naraščajoči inflaciji.

“Videli bomo, ali je nadaljnje zviševanje obrestnih mer vračunano v cene trgov ali pa še naprej vpliva na vrednotenja,” je dejal Peters. “Vse večja tveganja recesije, slabi dobički in napovedi podjetij za prihodnost bi lahko še naprej vplivali na cene na delniških trgih. Glede na nedavne korelacije bi to lahko vplivalo tudi na cene kriptovalut.”

Ether (ETH) se je v zadnjih 24 urah znižal za 3,6 % in se je trgoval pri 1.187 dolarjih (1.121 evrov).

Indeks S&P 500 se je znižal za 0,1 %, indeks Nasdaq pa za 0,6 %.

Vir: coindesk.com