Piše: C. R.

Berlinska Neobanka N26 namerava do konca leta začeti ponujati storitve v kriptovalutah.

Po priznanju, da je naredil napako, ko se je razširil v ZDA namesto, da bi se osredotočil na kriptovalutne storitve je soustanovitelj banke N26 obljubil, da bo do konca leta 2021 svoji večmilijonski bazi uporabnikov ponudil funkcije digitalnega premoženja.

N26 je nemška spletna banka ustanovljena pred skoraj desetletjem, ki se je v zadnjih letih razširila v Združeno kraljestvo in ZDA saj je bil njen glavni cilj usmeriti se na mednarodne stranke. Vendar pa soustanovitelj in eden od izvršnih direktorjev – Max Tayenthal – meni, da bi bila ta strategija lahko napaka. V nedavnem intervjuju za časnik Financial Times je izvršni direktor obžaloval, da je njegovo podjetje zamudilo razcvet trga kriptovalut v zadnjih nekaj letih. Zdaj pa je podjetje N26 spremenilo svojo usmeritev saj je lani ustavilo poslovanje v Združenem kraljestvu leta 2021 pa namerava zapreti tudi storitve v ZDA.
Ali bi morali namesto lansiranja v ZDA vzpostaviti trgovanje in kriptovalute? Če se ozremo nazaj, bi bila to morda pametna zamisel.” – je dejal Tayenthal.

Podjetje N26 tako trenutno razvija storitve trgovanja s kriptovalutami in borznoposredniško platformo za delnice, ki naj bi luč sveta ugledale do konca leta 2021. Po zadnjem zbiranju sredstev v višini več kot 800 milijonov dolarjev (705 milijonov evrov) je skupna vrednost podjetja N26 zdaj presegla 8 milijard dolarjev (7 milijard evrov). Glavni konkurent podjetja N26 v Evropi je Revolut ta je trgovanje s kriptovalutami začel pred nekaj leti njegovo vrednotenje pa je skoraj trikrat višje od nemškega podjetja.

Vir: cryptopotato.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj