Piše: C. R.

Pakistanska vlada je ustanovila tri odbore, ki bodo odločili ali naj vzpostavijo pravni okvir za kriptovalute ali jih prepovejo. Odbori bodo pregledali vse vidike poslovanja s kriptovalutami in pripravili priporočila o politiki države na področju kriptovalut.

Ustanovljeni odbori, ki bodo odločali o pravnem statusu kriptovalute v Pakistanu
Pakistanska zvezna vlada je ustanovila tri pododbore, ki bodo odločali o prihodnosti kriptovalut in z njimi povezanih dejavnosti v državi je v torek poročal časnik Express Tribune, ki se sklicuje na dokumente.

Pododbori so bili ustanovljeni na sestanku, ki ga je vodil finančni minister Hamed Yaqoob Sheikh, da bi se odločili ali naj se poslovanje s kriptovalutami legalizira ali prepove. Pregledali bodo vse vidike poslovanja s kriptovalutami in pripravili priporočila o politiki države na področju kriptovalut. Njihovi predlogi bodo poslani odboru, ki ga bo vodil finančni minister.

Prvi pododbor je bil ustanovljen pod vodstvom pakistanskega sekretarja za zakonodajo. Člani tega pododbora so pakistanska državna banka (SBP), zvezna preiskovalna agencija (FIA) in pakistanski organ za telekomunikacije (PTA).

Ta odbor bo ocenil ali je kriptovaluto mogoče prepovedati v skladu z veljavnimi zakoni. Priporočil bo tudi metodo, ki jo je mogoče uporabiti za prepoved kriptovalut pri tem pa ohraniti ravnovesje med blaginjo in tehnološkim napredkom.

Druga dva pododbora sta bila ustanovljena pod vodstvom namestnice guvernerja SBP Saime Kamal. Člani teh pododborov so predstavniki ministrstva za informacijsko tehnologijo, pakistanske komisije za vrednostne papirje in borzo ter pakistanskega urada za trgovino.

Njihova priporočila bodo temeljila na uvedbi takojšnje prepovedi kriptovalute in njenih posledicah v prihodnosti. Razpravljali bodo tudi o tem ali bo Pakistan v primeru prepovedi kriptovalut v državi zaostajal za drugimi državami v tekmi tehnološkega napredka.

Pakistanska državna banka že dolgo zavzema stališče proti kriptovalutam. Guverner SBP Reza Baqir je marca dejal, da je “po svetu veliko zlorab [kriptovalute] vključno s kršitvami človekovih pravic, trgovino z ljudmi, pranjem denarja in številnimi drugimi stvarmi”. Februarja je opozoril, da potencialna tveganja, ki so povezana s kriptovalutami, “daleč presegajo koristi”.

Januarja naj bi Zvezna preiskovalna agencija (FIA) od pakistanskega urada za telekomunikacije zahtevala naj prepove več kot 1600 spletnih strani s kriptovalutami.

Vir: news.bitcoin.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj