Piše: C. R.

Glavni ameriški ponudnik plačil PayPal končno nudi zelo zahtevano funkcijo, ki bo imetnikom kriptovalut omogočila, da s platforme prenesejo svoje imetje v denarnice in borze tretjih oseb.

PayPal zdaj omogoča prenose kriptovalut v zunanje denarnice
Bitcoin že leta pozdravljajo kot tehnologijo, ki bo nadomestila centralizirane plačilne storitve, saj bo z odpravo posrednikov zmanjšala stroške transakcij.

Vendar je med temi tradicionalnimi storitvami prišlo do živahne dejavnosti saj preučujejo več načinov za vključitev kriptovalut v svoje nabore orodij.

Danes je PayPal potrdil, da lahko uporabniki zdaj svoje imetje kriptovalut prenesejo v zunanje denarnice in strojne naprave. “Od danes PayPal podpira nativni prenos kriptovalut med sistemom PayPal ter drugimi denarnicami in borzami,” so zapisali na blogu.

Možnost prenosa kriptovalut bo izbranim uporabnikom na voljo od danes za vse upravičene stranke v ZDA pa bo odprta v naslednjem tednu ali nekaj kasneje.

PayPal postopoma širi ponudbo kriptovalut
PayPal je za multinacionalno podjetje zabredel precej globoko v vode kriptovalut. Oktobra 2020 je uporabnikom začel omogočati nakup in prodajo bitcoinov, ethereuma, litecoinov in bitcoin Casha. Podjetje s sedežem v San Joseju v Kaliforniji je nato to storitev razširilo na svojo podružnico Venmo in uvedlo tudi funkcijo “Checkout with Crypto”, s katero lahko stranke plačujejo trgovcem s temi sredstvi.

Takratna novica je sprožila bikovsko gonjo na trgih kriptovalut, saj so številni menili, da gre za pomemben korak pri sprejemanju in uveljavljanju tega nastajajočega razreda premoženja v glavnem toku. Vendar pa vsi ljubitelji kriptovalut niso bili naklonjeni potezi družbe PayPal. Storitev podjetja namreč ni omogočala prenosa kriptovalut v druge zunanje denarnice, kar je pomenilo, da bi kovanci ostali na vašem računu, dokler jih ne bi bili pripravljeni prodati.

Dejstvo, da lahko stranke zdaj svoje kriptovalute prenesejo na zunanje destinacije je pomembno saj platformo za prenos sredstev uporablja na stotine milijonov ljudi po vsem svetu.

Kljub uvedbi več funkcij za kriptovalute se zdi, da se PayPal ni pripravljen pridružiti podjetjem, kot so MicroStrategy, Tesla, Block in druga podjetja, ki javno kotirajo na borzi in so v svoje poslovne blagajne dodala bitcoin.

Vir: zycrypto.com