Piše: C. R.

Časopis Bitcoin Magazine je v sodelovanju z dvema zvezdnikoma lige NBA z novo kodo “Shoe-R” spodbujal humanitarno pomoč prizadetim v ukrajinskem konfliktu.

Dva ukrajinska zvezdnika lige NBA sta se povezala z revijo Bitcoin Magazine, da bi pomagala pri humanitarni pomoči Ukrajini saj lahko vsakdo donira bitcoine s preprostim skeniranjem kode QR na sprednji strani igralčevega čevlja.

Svi Mykhailiuk iz Toronto Raptors in Alex Len iz Sacramento Kings sta sodelovala z ukrajinsko podružnico revije Bitcoin Magazine, da bi podprla to kampanjo zbiranja sredstev v bitcoinih. Mykhailiuk bo nocoj v prvem krogu končnice lige NBA debitiral s prilagojenim parom športnih copat Nike, ki bo opremljen s prvo kodo “Shoe-R” na svetu – naslovom denarnice z bitcoini v obliki kode QR. In čeprav se je sezona Kraljev že končala, bo Len svojo podporo namenu izkazal tudi z objavami na družbenih omrežjih.

“Svet se je združil v podporo ljudem, ki jim je invazija na Ukrajino razdejala življenja in odločeni smo, da bomo prispevali svoj delež tako, da bomo vsakomur omogočili, da na preprost način donira za humanitarno pomoč,” je dejal Mike Germano založnik revije Bitcoin Magazine. “Konflikt v Ukrajini je prva resnično sodobna vojna v kateri so informacije, lažne novice in cenzura enako pomembni kot kinetično orožje.”

“Bitcoin je neverjetno močno orožje proti finančni cenzuri pa naj gre za avtoritarni režim, ki zapre bančne račune nevladnih organizacij ali pa Trudeau, ki enako stori za podpornike ‘protestov tovornjakarjev’,” je dodal Germano.

Tisti, ki bi želeli donirati bi morali preprosto skenirati čevlje enega od zgoraj omenjenih igralcev. Ljudje, ki želijo podpreti pobudo lahko obiščejo tudi spletno stran b.tc/ukraine in darujejo v bitcoinih ali drugih večjih valutah.

“To, kar se dogaja v naši domovini je tragedija vendar naju navdaja s srcem neverjetna podpora in velikodušnost, ki so jo pokazali ljudje po vsem svetu,” sta v skupni izjavi za javnost dejala Mykhailiuk in Len.

“Sama sva bitcoinerja zato veva, da je bitcoin najučinkovitejši način za takojšnje pošiljanje denarja tistim, ki ga potrebujejo; hitro, z minimalnimi stroški in na način, ki je odporen proti cenzuri. Vsak satoshi bo šel v podporo razseljenim družinam ter za zagotavljanje humanitarne pomoči in reševanja beguncev v Ukrajini in zunaj nje,” sta dodala.

Mykhailiuk bo svoje superge “Shoe-R code” predstavil na prvi tekmi Raptorsov v playoffu proti Philadelphia 76ers v Wells Fargo Centru v Philadelphiji danes ob 18.00 po našem času. Ves izkupiček bo namenjen organizaciji Hope for Ukraine, ki je del fundacije Len-D A Hand, ki ima vodilno vlogo pri zagotavljanju humanitarne pomoči beguncem in drugim, ki jih je prizadela vojna v Ukrajini.

Vir: bitcoinmagazine.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj