Piše: C. R.

Leto 2021 je bilo za Shiba Inu (SHIB) nedvomno odlično saj memecoin še naprej beleži mejnik za mejnikom. Dosegel je še en podvig saj je ubijalec DOGE postal najbolj gledana kriptovaluta na priljubljeni platformi za spremljanje cen CoinMarketCap v letu 2021 s čimer je prehitel najboljša kriptoaktivna sredstva, kot so bitcoin (BTC), ethereum (ETH) in dogecoin (DOGE).

SHIB je zmagovalec najbolj gledanega kriptožetona leta 2021
Po podatkih družbe CoinMarketCap je Shiba Inu v zadnjih 12 mesecih zabeležil več kot 188 milijonov ogledov, kar je približno 43 milijonov več od 145 milijonov ogledov Bitcoina v letošnjem letu.

Dogecoin se je s 107 milijoni ogledov uvrstil na tretje mesto med najbolj gledanimi kriptovalutami v letu 2021, sledita mu Cardano in Ethereum s 86 oziroma 81 milijoni ogledov.

Zanimivo je, da je Shiba Inu star le 15 mesecev vendar je trenutno po tržni vrednosti 13. največja kriptovaluta na svetu.

Oktobra je SHIB v štirih dneh poskočil za več kot 133 % in dosegel rekordno vrednost 0,000088 USD (0,000078 EUR). Zaradi nenehnega neverjetnega bikovskega vzpona je njena skupna tržna kapitalizacija narasla na več kot 41,5 milijarde dolarjev (36,6 milijarde evrov). Takrat se je kovanec uvrstil med 10 največjih kriptožetonov po tržni kapitalizaciji s čimer je presegel svojega predhodnika Dogecoin.

Priljubljen med najpomembnejšimi borzami
Kljub vsem podvigom, ki jih je kriptovaluta dosegla v zadnjem letu, Shiba Inu še naprej uživa naklonjenost tako med vlagatelji kot kripto entitetami.

Ravno prejšnji mesec je priljubljena borza kriptovalut Kraken na Twitterju napovedala, da bo dodala podporo za SHIB, če bo tvit dobil več kot 2.000 všečkov. Presenetljivo je tvit dobil več kot 41.000 všečkov saj je v času, ko je o razvoju dogodkov poročal CryptoPotato, postal drugi najbolj priljubljen tvit borze.

Medtem so podatki, ki jih je zbralo vodilno informacijsko podjetje Global Data pokazali, da so se pogovori na družbenih omrežjih o SHIB letos povečali za 16.000 % s čimer je memecoin dosegel največjo stopnjo rasti v primerjavi z drugimi kriptovalutami, uvrščenimi med prvih 10.

Vir: cryptopotato.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj