Piše: C. R.

Shiba Inu, ki ga je avgusta 2020 ustvarila anonimna oseba s psevdonimom Ryoshi, je ustvarjen po vzoru Dogecoina.

Meme žeton kriptovalute Shiba Inu je v enem tednu poskočil za skoraj 68 odstotkov, s čimer je prehitel konkurenčni žeton Dogecoin in se utrdil na devetem mestu med desetimi največjimi kriptovalutami glede na tržno kapitalizacijo.

Shiba Inu, imenovan tudi “ubijalec Dogecoina”, je v času pisanja tega članka po podatkih Coinmarketcapa vreden 0,00006020 EUR. Meme žeton se je 28. oktobra dotaknil najvišje vrednosti vseh časov pri 0,00007427 EUR, potem ko je peticija Change.org pozvala platformo za trgovanje s kriptovalutami Robinhood, naj Shiba Inu uvrsti na seznam. “Spodbudimo Robinhood, da bo prva tradicionalna borznoposredniška družba, ki bo vstopila na ta vlak!” je bilo navedeno v peticiji.

Shiba Inu, ki jo je avgusta 2020 ustvarila anonimna oseba, ki uporablja vzdevek Ryoshi, je ustvarjena po vzoru Dogecoina. Kovanec je bil poimenovan po japonski pasmi psov Shiba Inu. Logotip kovanca temelji na kužku Shiba.

Cilj kovanca je postati ustreznik kovanca Dogecoin, ki temelji na Ethereumu. Ethereum je skupnostno vodena tehnologija veriženja blokov, ki poganja kriptovaluto ether (ETH).

Obe meme kriptovaluti sta od prejšnjega tedna na lestvicah precej pogosto menjavali mesti. Dogecoin, ki je trenutno na 10. mestu, je prej uspel prehiteti Shiba Inu in si s skoraj 38-odstotno rastjo prejšnji teden priboril vrh kot najdonosnejša meme kriptovaluta.

Medtem ko se zaradi velikih dobičkov meme kriptovalutam skorajda ni mogoče upreti, pa so povezane z izjemno nestanovitnostjo cen in tveganjem. V nasprotju z bitcoinom, ki je nameščen na lastni verigi blokov in je namenjen ustvarjanju decentraliziranega ekosistema, ki zagotavlja največjo uporabnost, so altcoini, kot sta Shiba Inu in Dogecoin, lahko nameščeni na verigi blokov Ethereum in so odvisni od rasti skupnosti.

Dogecoin je podprl tudi milijarder Elon Musk, ki je vedno znova poudaril svoje zaupanje v to memo valuto.

Caitlin Cook, vodja skupnosti v tehnološkem podjetju Onramp Invest, ki se ukvarja z upravljanjem kriptoaktiv, je za CNBC povedala, da imata oba alt kovanca skupno ključno značilnost, saj oba kovanca v veliki meri poganja podpora skupnosti.

“Moč ljudi, ki jo krepijo, je tista, ki veliko časa poganja uspešnost,” je dejala.

Medtem ko okoli kriptovalut po vsem svetu vlada negotovost, je pred memo valuto še dolga pot, preden jo bodo začeli jemati resno, zlasti v primerjavi z njenimi veliko močnejšimi kolegi, kot je Bitcoin. Vendar pa je meme valuta zdaj preveč dragocena, da bi se ji lahko smejali.

Vir: moneycontrol.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj