Piše: C. R.

Višji blagovni strateg pri Bloombergu je dejal, da bo bitcoin po koncu zime presegel vsa sredstva in bo do leta 2025 dosegel 100 tisoč dolarjev (94 tisoč evrov).

Bloombergov strateg Mike McGlone je bil pred kratkim gost pri Kitco News. Analiziral je trenutni trg in trdil, da bo Bitcoin presegel vsa druga sredstva na svetu in do leta 2025 dosegel 100 tisoč dolarjev.

McGlone meni, da se je velika reverzija šele začela. Trenutni trg odraža največjo inflacijo v zadnjih 40 letih, prvo v življenju večine ljudi. Vendar pa je tudi trdil, da bo po koncu tega obdobja bitcoin strmo narasel in postal najboljše sredstvo za posedovanje na svetu.

McGlone je omenil, da sta se tako Bitcoin kot indeks S&P 500 konec maja prvič v dveh letih vrnila na svoje 100-tedensko povprečje. Borza Nasdaq je prebila eno od svojih vidnih podpor, tako kot je Bitcoin prebila podporo v višini 30.000 USD (28.103 EUR). McGlone je trdil, da ker so vse te opore povezane se postavlja vprašanje, kdo se bo iz tega izvlekel prvi in kdaj.

Komentiral je: “Za zdaj pričakujem, da bo Bitcoin trgoval nižje – ne vem, za koliko: […] lahko se spusti na 20.000 USD (18.735 EUR), dvomim pa, da se bo. Toda karkoli se bo zgodilo, popolnoma pričakujem, da bo v dveh letih dosegel 100.000 dolarjev.”

Sprejetje bitcoinov
Da bi pojasnil razloge za svojo ugotovitev, je McGlone omenil stopnjo sprejemanja vseh kriptožetonov, zlasti Bitcoina.

Da bi še bolj poudaril točko sprejetja, je delil naslednje statistične podatke:

“Na podlagi skupne tržne vrednosti vseh delnic na planetu […] kriptovalute predstavljajo približno 1 % te vrednosti. Pred nekaj leti so predstavljale 0,01 %. Nekaj let pred tem so bile še manjše.”

Bitcoin je opisal kot digitalno zlato v svetu, ki se vse hitreje digitalizira. Poleg tega se z drastičnim povečanjem njegove uporabe njegova ponudba zaradi njegove kode zmanjšuje. Zato McGlone ugotavlja, da bodo cene bitcoinov v naslednjih letih le še naraščale.

Na kratko je omenil tudi Ethereum kot platformo, ki revolucionarno spreminja fintech industrijo in zagotavlja precej visoko stopnjo sprejetja. Trdil je, da bosta Bitcoin in Ethereum, ko bo konec medvedjega trga in bodo najdene prave podpore, prišla pred vsa druga sredstva, saj je njuno povpraševanje po sprejetju veliko večje kot pri drugih.

Povedal je: “V tem primeru je treba upoštevati, da je v tem trenutku v veljavo stopila velika verjetnost, da se bodo teptalci in bitcoin znašli na trgu:

Potem pričakujem, da bo Bitcoin prvo sredstvo, ki se bo vrnilo na svojo pot uspešnosti.” “Mislim, da se bo sprva zgodilo to, da bomo preživeli to obdobje padca […].

Nihanje Bitcoina
McGlone je analiziral tudi nedavno spremenjeno razpoloženje do Bitcoina. Vprašali so ga, zakaj je Bitcoin postal tvegano sredstvo medtem, ko se je tako dolgo obnašal kot varna zaščita pred inflacijo.

McGlone je na vprašanje odgovoril s pojasnilom, da je ta nestanovitnost le obdobje zorenja nastajajoče tehnologije in sredstva. Omenil je: “V tem primeru je treba upoštevati, da je Bitcoin v skladu z zakonodajo, ki jo je sprejel:

“260-dnevna nestanovitnost bitcoina je skoraj enaka nestanovitnosti Tesle, enaka nestanovitnosti Amazona leta 2009 in enaka nestanovitnosti zlata leta 1980.”

Svoje besede je sklenil z besedami, da bo Bitcoin po koncu prehodnega obdobja postal ne tvegano sredstvo, ki se lahko varno uporablja kot varovalo pred inflacijo.

Vir: cryptoslate.com