Piše: C. R.

Del od 130.000 ukradenih bitcoinov iz vdora v Bitfinex leta 2016 je bil pred kratkim prenesen v anonimno denarnico; kako to lahko vpliva na cene?

Ukradeni ali izgubljeni Bitcoini običajno veljajo za izločene iz obtoka vendar pa je obtok BTC nedavno doživel veliko črpalko saj je bil velik del od 130.000 ukradenih Bitcoinov prenesen v neznane denarnice. Na anonimne denarnice so bile 1. februarja opravljene različne transakcije s katerimi so bili preneseni deli ukradenih kovancev iz vdora v Bitfinex leta 2016.

Najdeni ukradeni bitcoini
V seriji tvitov Whale Alert je bilo znano, da so se prenosi začeli z manjšimi zneski pri čemer je bil prvi prenos v vrednosti enega BTC (kar ustreza 34.387 EUR) ukradenih sredstev prenesen v torek ob 4.30 UTC. Naslednji prenos v vrednosti 10.000 BTC, kar ustreza 340.361.697 EUR je bil kmalu zatem poslan v neznano denarnico.

Leta 2016 je bilo v vdoru v sistem Bitfinex ukradenih za približno 4,4 milijard evrov bitcoinov, ki so bili v zadnjih nekaj urah poslani v neznane denarnice. Do zdaj je bilo po objavljenih podatkih po anonimnih denarnicah prenesenih skoraj 55.000 ukradenih BTC. Zadnji premaknjeni znesek je bil razmeroma manjši 0,298371 BTC v vrednosti 10.096 evrov ukradenih sredstev.

Do zdaj je bilo prenesenih za več kot 1,77 milijarde evrov ukradenih sredstev. Vsi prenosi so bili opravljeni v nekaj urah v zgodnjih jutranjih urah 1. februarja. Kot rečeno še ni bilo ugotovljeno ali je denarnica v lasti kakšne borze ali zunajborzne pisarne vendar je denarnica aktivna že od leta 2016.

Ali lahko to vpliva na trg?
Veliki prilivi v borzne denarnice pogosto veljajo za medvedji znak za zdaj pa ni bilo jasno ali so bile neznane denarnice dejansko borzne denarnice. Opozorila so zlasti pritegnila precej pozornosti na Twitterju večina komentarjev pa je vključevala vlagatelje, ki so pričakovali padec cene BTC v bližnji prihodnosti, če bodo tako veliki zneski pristali nazaj na borzah.

Velika transakcija opravljena v neznano denarnico najverjetneje ne bo zadnji korak v hekerjevem umiku sredstev v fiat valuti. Hkrati z vračilom teh BTC je znesek HODLed ali izgubljenih BTC po opozorilih Glassnode dosegel enomesečno najnižjo vrednost 7.251.324,040 BTC

V času tiska je vrednost bitcoina nihala pri 33.870 EUR pri čemer je zabeležila 2,63-odstotni dnevni dobiček in 4,39-odstotni tedenski dobiček. Za zdaj se zdi, da 1,77 milijarde evrov vreden BTC ne bi smel bistveno vplivati na trg.

Tudi v prihodnosti, če bodo hekerji pred prodajo vsoto razbili na manjše dele, bi morale promptne cene ostati stabilne. Če pa bo prišlo do večjih razprodaj, bi se lahko cena BTC nekoliko popravila. Kapaciteta svetovnega trga kriptovalut je v času tiska znašala 1,56 bilijona evrov, kar je 4,26-odstotno povečanje v zadnjem dnevu.

Vir: fxempire.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj