Piše: C. R.

“Vsaka banka bi morala imeti strategijo za kriptovalute” trdi Visa.

Plačilni velikan Visa je oblikoval globalno svetovalno prakso za kriptovalute, da bi finančnim institucijam pomagal pri razvoju njihovega poslovanja s kriptovalutami, saj povpraševanje po različnih kripto produktih še naprej narašča, je podjetje sporočilo v izjavi.

“Menimo, da ima Visa ključno vlogo, da pomaga biti ta most med bankami in kripto ekosistemom,” je za CoinDesk povedal Cuy Sheffield, Visa – vodja kripto področja. “Vsaka banka bi morala imeti kripto strategijo.”

Visa svetovalna skupina za kriptovalute bo sodelovala s svetovalno in analitično skupino podjetja, ki bo bankam svetovala glede njihove strategije in izvedbe kriptovalut ter jim pomagala oblikovati posebne ekipe za kriptovalute.

Sheffield pravi, da je v zadnjih devetih mesecih prišlo do prelomne točke, v kateri so banke začele prepoznavati, da njihovi potrošniki želijo dostop do kriptovalut. Medtem pa želijo po Sheffieldovih besedah tudi ugotoviti, kako lahko bolje služijo kripto podjetjem, kot so borze in denarnice.

V nedavni študiji, ki jo je izvedla Visa, je 18 % globalnih udeležencev razkrilo, da bodo v naslednjem letu verjetno ali zelo verjetno zamenjali primarno banko s tisto, ki ponuja produkte, povezane s kriptovalutami. Na razvijajočih se trgih se je ta delež povečal na 24 %. Za potrošnike, ki že imajo kriptovaluto, pa je Visa v svoji študiji ugotovila, da je skoraj 40 % udeležencev izrazilo pripravljenost zamenjati svojo banko s tisto, ki ponuja kripto produkte.

Vir: coindesk.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj