Piše: C. R.

Razprodaja na trgu kriptovalut je ceno največje kriptovalute potisnila pod mejo 20 tisoč dolarjev (19 tisoč evrov). Zdaj se Bitcoin [BTC] vrača nazaj v območje 21.000 dolarjev (20.013 evrov), kar vlagateljem prinaša nekaj olajšanja.

Toda vprašanje ostaja, ali lahko biki ohranijo zagon?

Je potencialna “rally” v teku?
Zdi se, da so različni imetniki Bitcoina prešli v fazo kapitulacije. Mnogi se celo bojijo konca vladavine kriptovalute. Upoštevajte tole: Iskanja “Bitcoin Dead” na Googlu so se prejšnji konec tedna dotaknila rekordne vrednosti. Alex Kruger, znani ekonomist, je 20. junija na Twitterju izpostavil to statistiko.

Kljub temu pa takšno razpoloženje na dnu ponavadi sproži potencialno “rally”. Ponudnik podatkov o verigi Santiment je menil, da:

“Padec bitcoina na 17,7 tisoč dolarjev ta konec tedna je sprožil največ razprav, povezanih s sredstvom s tržno kapitalizacijo številka 1 v letu 2022. Pogosto vidimo, da večji cenovni preobrati natančno korelirajo z visokimi stopnjami družbenega obsega, $BTC pa je od takrat poskočil za +15,8 %.”

Tukaj je grafični prikaz – BTC, ki je dosegel vrednost 17,7 tisoč dolarjev (16,8 tisoč evrov) je povzročil največjo količino razprav o BTC v tem letu.

Vir: Santiment

Kot je pričala preteklost, bi lahko nizko in negativno razpoloženje vbrizgalo potencialno “rally”, saj se kiti nagibajo k akumulaciji.

Medtem je vir za analizo na verigi Whalemap izpostavil potopno kupovanje s strani večjih vlagateljev na ravneh pod semaforiziranimi 20.000 USD (19.060 EUR). To bi lahko postalo odlična kratkoročna podpora za vodilni kovanec.

Tudi analitiki so ohranili podobno pripoved o bitcoinu. “BTC je v obdobju makro dna tega cikla,” je na Twitterju zapisal priznani trgovec in analitik Rekt Capital.

“V naslednjih letih bodo vlagatelji nagrajeni za nakup na tem mestu. Kljub temu mnogi še vedno čakajo, da se bo cena $BTC spustila še nižje, da bi lahko kupovali. To je tako, kot da bi čakali, da pride poletje in končno je zunaj 33 stopinj Celzija, zdaj pa upamo na 35 stopinj Celzija.”

Trgovec je poleg tega ceno 20.000 dolarjev za BTC opisal kot “darilo” za kupce. Toda vprašanje ostaja, ali bodo to nagrado sprejeli? Še posebej po tem, ko so bili priča ogromnim izgubam.

Skupni trg je ta teden realiziral več kot 7 milijard dolarjev (6,6 milijard evrov) izgub, pri čemer so dolgoročni imetniki (LTH) prispevali 178 tisoč BTC v dodatni prodaji.

Vir: ambcrypto.com