Piše: C. R.

“To je prihodnost – vsi smo se odločili, da je centralizirano bančništvo zavajajoče, zato bolj zaupamo Ponzijevi shemi,” je dejal uslužbenec motela, ki je kot plačilo sprejel Bitcoin.

South Park, animirana televizijska serija, ki pogosto obravnava aktualna vprašanja s komičnim preobratom, je prikazala uporabo Bitcoina kot glavnega plačilnega sredstva v ne tako oddaljeni prihodnosti.

V epizodi “Post COVID” 24. sezone, ki je bila predvajana v četrtek, je South Park prikazal enega od protagonistov serije, Stana Marsha, ki je za bivanje v poceni motelu plačal z Bitcoinom (BTC) čez približno 40 let, ko se bo pandemija v šali dokončno končala. Izmišljeni motel Super 12 Motel Plus – v prihodnosti, v kateri imajo skoraj vsa imena blagovnih znamk vključena “plus” in “maxx” – sprejema le “Bitcoin in drugo kriptovaluto”, v oddaji pa je Marsh plačal s plastično kartico z logotipom BTC in kodo QR.

“To je prihodnost – vsi smo se odločili, da je centralizirano bančništvo zavajajoče, zato bolj zaupamo muhastim Ponzijevim shemam,” je dejal uslužbenec motela.

Mnogi na področju kriptovalut poznajo South Park po njegovi kritiki odziva vlade Združenih držav Amerike in bank po finančni krizi leta 2008, ki jo je populariziral mem “aaaand … it’s gone” – nanašajoč se na Marshovo izgubo denarja takoj po tem, ko ga je položil v banko. Med drugimi napovedmi prihodnosti v zadnji epizodi so avtonomna vozila, holografski digitalni pomočniki in stand-up komedija, ki bo postala senca same sebe med “woke” kulturo.

Čeprav je sklicevanje na kriptovalute in veriženje blokov v mainstream medijih zdaj nekako običajno, to ni bilo vedno tako. Prva televizijska serija, v kateri se je pojavil BTC, je bila Dobra žena januarja 2012, vendar so tudi druge nadaljevale z uporabo nastajajoče tehnologije in finančnega orodja tako v komediji kot v drami. Letos je lik Jamesa Spaderja v seriji The Blacklist trdil, da pozna pravo identiteto Satoshija, v seriji Simpsonovi pa je bilo na animiranem borznem prikazovalniku prikazano gibanje cene BTC v neskončnost.

Bitcoin se je v priljubljeni animirani seriji pojavil v času, ko cena kriptožetona že več kot teden dni večinoma ostaja pod 60.000 dolarji (53.118 eurov). Po podatkih Cointelegraph Markets Pro je cena BTC v času objave 59.237 dolarjev (52.443 eurov), odkar je 10. novembra dosegla rekordno vrednost 69.000 dolarjev (61.086 eurov), pa je padla za več kot 14 %.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj