Piše: C. R.

Urednik revije The Block Frank Chaparro je izjavil, da je trenutna kriza v zvezi z ameriškimi centralnimi bankami najbolj uničujoč bogastveni dogodek v zgodovini trga kriptovalut.

To je izjavil v nedavnem intervjuju za televizijo CNBC. Na vprašanje o nedavnem razdolževanju tečaja UST je Chapparo odgovoril: “V zadnjem času se je zgodil naslednji preobrat;

“Pri tetherju smo opazili veliko zmanjšanje, vendar sem se pogovarjal z ekipo in zdi se, da jim to uspeva. Slišal sem, da zdaj obstaja pritisk, da bi se umaknili iz stabilnih kovancev, ker jih skrbi nekakšno ponazorjeno tveganje v UST, ki ga res ni mogoče podcenjevati, kajne ta dogodek je verjetno najbolj uničujoč premoženjski dogodek v zgodovini kriptovalut, saj je bilo verjetno izbrisanih 50 milijard dolarjev.”

Dodal je, da so vlagatelji v kriptovalute zaskrbljeni tudi zaradi drugih stablecoinov. Chapparo je za CNBC povedal, da;

“Ni presenetljivo, da so vlagatelji trenutno zaskrbljeni zaradi tetherja in drugih stablecoinov. Toda kar zadeva širši trg stabilnih kovancev sem govoril s “tetherjem” in rekli so, da imajo v bistvu tono kratkoročnih ameriških zakladnih menic, tako da bi jim bilo precej enostavno poravnati odkup v vrednosti več milijard dolarjev.”

Dodal je, da UST trenutno ni v podobnem položaju. Projekt se bori, da bi pridobil različne kite na trgu, ki bi opravili kapitalsko infuzijo, ki bi dosegla vsaj milijardo dolarjev. Povedal je: “V tem primeru je treba zagotoviti, da bo podjetje UST dobilo več sredstev, kot je bilo treba;

“Toda v tem trenutku, ko je podjetje UST tako nizko, kot je in, ko je luna avtohtoni žeton terra je videti nekoliko črno vendar to ne pomeni, da se to lahko zgodi ampak je samo vprašanje, kdaj se to lahko zgodi.”

LUNA, izvorni žeton ekosistema Terra je v zadnjih nekaj dneh izgubil več kot 98 % svoje vrednosti in se trenutno prodaja po 0,06087 USD za kovanec.

Vir: coinjournal.net