Piše: C. R.

Aplikacija Cash App navaja, da funkcija Lightning Network ni na voljo uporabnikom v New Yorku.

Storitev mobilnega plačevanja Cash App je razkrila, da se lahko Lightning Network zdaj uporablja za prenos Bitcoinov (BTC) prek njene aplikacije. Z novo funkcijo lahko njeni uporabniki pošljejo svoje BTC na katerikoli naslov Lightning ali BTC na verigi.

Pred nekaj tedni je podjetje prek obvestila v aplikaciji objavilo, da je integriralo omrežje Lightning Network. Zdaj lahko njegovi uporabniki končno uporabijo to funkcijo in izkoristijo prednosti, ki jih omrežje Bitcoin Lightning Network prinaša v vsakodnevne transakcije BTC.

Za uporabo omrežja Lightning Network v aplikaciji Cash morajo uporabniki s fotoaparatom skenirati QR Lightning kodo potrditi podrobnosti plačila in tapniti “Plačaj”.

Omrežje Lightning Network včasih imenovano Lightning ali LN je rešitev drugega sloja, ki v Bitcoine prinaša prilagodljivost. Lightning razbremeni verigo blokov Bitcoina z ustvarjanjem ločenega omrežja v katerem uporabniki opravljajo transakcije in ustvarjanjem minimalnih povezav z verigo blokov Bitcoina, da se zmanjšajo pristojbine in pospešijo transakcije.

Medtem, ko so se številni uporabniki veselili, da lahko funkcijo omrežja Lightning uporabljajo prek aplikacije Cash so nekateri lahko le opazovali. Kot je podjetje omenilo pred nekaj tedni bo funkcija na voljo povsod v Združenih državah Amerike razen v New Yorku. “V tem trenutku prebivalci New Yorka niso upravičeni do uporabe omrežja Lightning,” je na Twitterju sporočila aplikacija Cash App.

Uporabnik Twitterja Grublés se s tem ni strinjal. Po njegovem mnenju so uporabniki v New Yorku še vedno upravičeni, če “upravljajo svoje vozlišče LN”. Zaradi decentralizirane narave transakcij v omrežju Bitcoin Lightning Network ga lahko uporablja vsakdo ne glede na to kje se nahaja zunaj Cash App. To mnenje je s tvitom podprl tudi drugi uporabnik Twitterja, Proof of Brain:

Cash App je storitev, ki jo razvija in upravlja podjetje Block, ki ga je ustanovil Jack Dorsey. Dorsey je leta 2021 odstopil s položaja izvršnega direktorja Twitterja. Čeprav je omenil, da je odstop način, da se podjetje osvobodi vpliva ustanovitelja mnogi ugibajo, da ta poteza pomeni, da bo Dorsey več časa posvetil Bitcoinu.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj