Piše: C. R.

Institucionalni ponudnik hrambe digitalnega premoženja Komainu je objavil začasno regulativno dovoljenje dubajskega vladnega regulatornega organa za virtualno premoženje (VARA) za začetek operativne pripravljenosti.

V vmesnem času bo vloga podjetja prestala skrbni pregled v skladu z zahtevami organa VARA. Zato ima podjetje le začasno odobritev.

To bo Komainu omogočilo, da bo med prvimi v celoti reguliranimi ponudniki storitev hrambe digitalnega premoženja za institucionalne stranke v mestu Dubaj.

Predsednik VARA J. E. Helal Saeed Almarri je povedal, da je navdušen:

Komainu vstop v režim VARA simbolizira zaupanje in verodostojnost, ki ju pridobiva industrija virtualnega premoženja, ko jo podpirajo tako močne podpore tradicionalnih finančnih voditeljev, kot je Nomura.

Komainu je reguliran ponudnik skrbniških storitev digitalnega premoženja za institucije, ki so ga leta 2018 ustanovili japonska investicijska banka Nomura, strokovnjaki za veriženje blokov Ledger in upravitelj naložb v digitalno premoženje CoinShares.

S ponudbo varnih in reguliranih storitev hrambe digitalnega premoženja za bitcoine in drugo digitalno premoženje Komainu služi kot ključni vratar za institucije in organizacije, ki se želijo izpostaviti tej industriji. Z enakim nadzorom in zaščito, kot so je vlagatelji že vajeni pri tradicionalnih financah je Komainu v preteklih letih postal eden od najboljših ponudnikov storitev hrambe Bitcoinov in digitalnega premoženja za institucionalne stranke.

Sebastian Widmann, vodja strategije podjetja Komainu pojasnjuje, da se podjetje veseli sodelovanja pri teh nedavnih dogodkih. Widmann pojasnjuje, da bosta Dubaj in VARA ključnega pomena pri ustvarjanju novega središča za podjetja za Bitcoin in digitalno premoženje.

Vodja strategije poudarja tudi pomen zaposlovanja podobno mislečih podjetij, ki bodo državi pomagala pri razcvetu in širitvi trenutnega ekosistema Bitcoina in kriptovalut.

“S širitvijo v regijo MENA prinašamo prepotrebno storitev institucijam, ki delujejo na reguliranem trgu kriptovalut,” pravi Widmann.

Komainu se je odločil tudi za glavno pisarno v Dubaju v pripravah na pridobitev popolne odobritve, da bo lahko podjetje razširilo svoje storitve po vsej državi.

Vir: btctimes.com