Piše: C. R.

Banka U.S. Bank po besedah direktorja podjetja zdaj zagotavlja skrbniške storitve za Bitcoin, Bitcoin Cash in Litecoin.

U.S. Bank, peta največja maloprodajna banka v ZDA, je v torek napovedala, da za institucionalne vlagatelje uvaja storitev hrambe kriptovalut, s čimer bi lahko postavila temelje za širše sprejemanje digitalnega premoženja.

Kot je poročal CNBC, je ameriška banka sklenila partnerstvo z New York Digital Investment Group ali NYDIG, da bi zagotovila skrbniške storitve za Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) in Litecoin (LTC). Gunjan Kedia, višji izvršni direktor v oddelku za upravljanje premoženja in naložbe banke U.S. Bank, je za CNBC povedal, da bo podpora za druge kriptovalute, kot je Ether (ETH), uvedena sčasoma.

Upravljavci skladov in drugi institucionalni vlagatelji so večino leta povečevali svojo izpostavljenost kriptovalutam. Njihova udeležba se je znatno povečala po dogodku razpolovitve bitcoina maja 2020, ki je sprožil obnovljeno bikovsko razpoloženje za vodilno digitalno premoženje in posledično za širši trg kriptovalut.

Sklad Grayscale Bitcoin Trust, s katerim se trguje pod oznako GBTC, je postal priljubljeno sredstvo za institucionalne vlagatelje. Kot je poročal Cointelegraph, je ameriška investicijska banka Morgan Stanley od aprila podvojila svoj delež v GBTC. Banka je aprila 2021 dodala izpostavljenost BTC tudi 12 investicijskim skladom.

U.S. Bank ni prva večja finančna institucija, ki bo ponudila storitve hrambe kriptovalut; načrte za hrambo kriptovalut so napovedali tudi veliki igralci, kot so State Street, Bank of New York Mellon in Northern Trust.

Institucije bodo verjetno izrazile večje zanimanje za kriptovalute, saj se razred sredstev še naprej razvija in dozoreva. V torek je trg kriptovalut dosegel skupno kapitalizacijo v višini skoraj 2,3 bilijona dolarjev, pri čemer se je bitcoin boril za ponovno pridobitev 50.000 dolarjev.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj