Piše: C. R.

V Koloradu so novembra 2020 prepovedali sežiganje plina na baklo, izpuščanje neobdelanega plina v ozračje. Čeprav je v stoletni državi veliko število vrtin, nedavno poročilo kaže, da približno pol ducata naftnih in plinskih podjetij v Koloradu uporablja sisteme za zmanjševanje izpuščanja plina v bitcoin, ta podjetja pa pobirajo veliko bitcoinov.

Poročilo kaže, da vsaj pol ducata plinskih in naftnih podjetij iz Kolorada uporablja rešitve za zmanjševanje emisij iz plina v bitcoine
29. avgusta 2022 je avtor časopisa Colorado Sun Mark Jaffe poročal o plinskih in naftnih podjetjih iz Kolorada, ki se povezujejo z rudarji bitcoinov in pojasnil, kako “zaslužijo kar nekaj kovancev”. Jaffe podrobno navaja, da v z zemeljskim plinom bogati zvezni državi Kolorado vsaj pol ducata naftnih in plinskih rafinerij uporablja sisteme za ublažitev izgorevanja iz plina v bitcoin.

Naraščajoče število lokacij za blaženje plamenov bitcoinov v Koloradu je zanimivo, ker je državni regulativni nadzornik, Komisija za ohranjanje nafte in plina v Koloradu (COGCC), prepovedala sežiganje zemeljskega plina. Če se katero koli naftno in plinsko podjetje odloči delovati v zvezni državi Kolorado, se mora priključiti na plinovod za zmanjševanje odvečnega plina.

Če naftno in plinsko podjetje ne more izpolnjevati predpisov, bo COGCC ustavila njegovo dejavnost. Jaffejevo poročilo pojasnjuje, da se COGCC zaveda, da ta plinska in naftna podjetja uporabljajo rešitve za pretvorbo plina v bitcoin. Tiskovna predstavnica COGCC Megan Castle je novinarju časopisa Colorado Sun (CS) povedala, da “je to vsekakor na našem radarju”.

Medtem, ko nekatere operacije “ustvarjajo kar nekaj kovancev”, Jaffe poroča, da so bile nekatere operacije v Koloradu zaprte. Novinar CS je na primer zapisal, da je podjetje Renegade Oil and Gas sodelovalo s podjetjem Datahawk Energy, inšpektor za nafto in plin okrožja Adams pa je podjetje zaprl. Tiskovna predstavnica okrožja Adams Christa Bruning ni želela komentirati tožbe, ki se je začela zaradi zaprtja podjetja Renegade.

Rešitev družbe Crusoe Energy za pretvorbo plina v bitcoin zmanjša 99,8 % metana v primerjavi s 93 % pri tradicionalnem sežiganju
Poročilo CS navaja, da podjetje D90 Energy s sedežem v Houstonu sodeluje s podjetjem Crusoe Energy v okrožju Jackson v Koloradu. V okrožju Jackson poteka velika proizvodnja plina in nafte, veliko dela pa poteka v rafinerijah v bazenu North Park Basin. Predsednik podjetja D90, Dan Silverman, je komisiji COGCC na zaslišanju povedal, da lokacije, kot je njegova, nimajo priključne infrastrukture v oddaljenosti 60 milj od bazena.

Silverman je dejal, da je treba nafto odpeljati s tovornjaki, vendar je družba D90 Energy komisiji predstavila šest modulov družbe Crusoe Energy za zmanjševanje izpuha, ki so na lokaciji vrtine družbe. Silverman je udeležencem zaslišanja COGCC povedal, da bodo ljudje še nekaj let videli “veliko več modulov Crusoe”.

Predsednik družbe D90 Energy je še povedal, da namerava družba v naslednjih treh do štirih letih izvesti približno sedem vrtin na leto. Poleg tega je podjetje Crusoe v skladu s ponedeljkovim poročilom družbe CS pripravilo predstavitve za COGCC.

Predsednik in soustanovitelj podjetja Crusoe Cully Cavness je na junijskem zaslišanju pojasnil, da tehnologija podjetja zmanjša 99,8 % metana v primerjavi s 93 % pri tradicionalnem sežiganju. Podjetje Crusoe je aprila 2022 nedavno zbralo 505 milijonov dolarjev, pred tremi dnevi pa je bilo objavljeno, da podjetje toži konkurenčno podjetje.

Vir: news.bitcoin.com