Piše: C. R.

Njegovi komentarji so bili v skladu s predsednikom Federal Reserve Jeromom Powellom, ki je omenil, da se inflacija povečuje skupaj z vprašanji ponudbe.

Milijarder Carl Icahn je v torek opozoril, da je naslednja tržna kriza morda že na obzorju, Bitcoin pa bi lahko bil najboljša zaščita pred inflacijo.

Ker ameriška vlada še naprej spodbuja gospodarstvo, je Icahn izjavil, da se boji, da bo dolar vse bolj razvrednoten in da se bodo cene blaga zvišale.

“Na dolgi rok bomo zagotovo trčili ob zid. Resnično mislim, da bo prišlo do krize, saj gremo tako naprej, tako kot tiskamo denar, tako kot gremo v inflacijo. Če se ozrete okoli sebe, povsod vidite inflacijo in ne vem, kako se s tem spopasti na dolgi rok.” Icahn je v ponedeljek povedal za televizijo CNBC.

Njegovi komentarji so se ujemali s predsednikom Zveznih rezerv Jeromom Powellom, ki je omenil, da se inflacija povečuje skupaj z vprašanji ponudbe:

“Ker se gospodarstvo še naprej odpira in poraba ponovno narašča, opažamo pritisk na rast cen, zlasti zaradi ozkih grl v ponudbi v nekaterih sektorjih,” je v pripravljenih pripombah dejal Powell. “Ti učinki so bili večji in dolgotrajnejši, kot smo pričakovali, vendar bodo popustili, s tem pa se bo inflacija po pričakovanjih znižala nazaj proti našemu dolgoročnemu cilju 2%.”

Icahn je omenil, da je letos vložil milijarde v kriptovalute, vendar še vedno ni dodal pozicije na tem trgu – vsaj tega ni javno izjavil. Ryan Adams, ustanovitelj podjetja za naložbe v kriptovalute Mythos Capital in Bankless, je ugibal, da Icahn morda ima pozicijo.

Milijarder še vedno verjame, da lahko obstaja alternativa naložbam na delniškem trgu, in kriptovalute bi bilo morda vredno raziskati:

“V družbi Icahn & Company dela veliko pametnih fantov, ki pa bitcoina preprosto ne razumejo. Ne pravim, da je slab ali dober, pravim le, da ga ne razumemo. Ne bomo vlagali v nekaj, česar ne razumemo […] Resnično še ni znano, ali ima bitcoin notranjo vrednost ali deluje kot hranilnik vrednosti. Če se bo inflacija razmahnila, mislim, da ima vrednost. Obstaja toliko spremenljivk, da je zelo težko vlagati vanj.”

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj