Piše: C. R.

Bidnova administracija naj bi pripravljala vladno strategijo za kriptovalute v obliki izvršnega ukaza. Direktiva naj bi bila v prihodnjih tednih predstavljena predsedniku Joeju Bidenu. Strategija bi lahko bila objavljena že naslednji mesec.

Strategija za kriptovalute na ravni celotne vlade ZDA
Bidnova administracija se menda pripravlja na objavo prve vladne strategije o digitalnem premoženju vključno s kriptovalutami. Strategija se pripravlja kot izvršni ukaz je v petek poročal Bloomberg, ki se sklicuje na osebe seznanjene z zadevo, ki so razkrile, da so imeli visoki uradniki administracije več sestankov o načrtu plana.

Dokončani izvršni ukaz naj bi bil v prihodnjih tednih na mizi predsednika Joeja Bidena je sporočila publikacija in dodala, da bi lahko bila strategija objavljena že naslednji mesec.

V direktivi bodo podrobno opisani gospodarski in regulativni izzivi ter izzivi nacionalne varnosti, ki jih predstavljajo kriptovalute. Različnim zveznim agencijam bo naložila naj pripravijo svoje ocene tveganj in priložnosti kriptovalut. V drugi polovici leta 2022 bodo morale predložiti poročila o svojih ugotovitvah.

Svet za nadzor finančne stabilnosti bo na primer ocenil morebitne sistemske učinke digitalnega premoženja. V drugem poročilu bo ugotovljena nezakonita uporaba kriptovalut.

Pričakuje se, da bo Bidnova administracija pretehtala tudi možnost, da Fed izda digitalno valuto centralne banke (CBDC). V četrtek je Federal Reserve izdal dolgo pričakovano poročilo o CBDC in do 20. maja odprl obdobje za javne pripombe.

Nekateri so izrazili zaskrbljenost, da ZDA pri razvoju centralnobančne digitalne valute zaostajajo za drugimi državami zlasti Kitajsko. Vendar je predsednik zvezne centralne banke Jerome Powell vztrajal, da ZDA ne zaostajajo, da pa status ameriškega dolarja kot svetovne rezervne valute ni ogrožen.

Vir: bitcoin.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj