Piše: C. R.

ZEBEDEE je v sodelovanju z razvijalcem mobilnih iger VIKER omogočil nagrajevanje z bitcoini v treh klasičnih videoigrah: Solitaire, Sudoku in Missing Letters.

Podjetje ZEBEDEE, ponudnik fintech infrastrukture za igralno industrijo, ki uporablja samo bitcoine je sklenilo partnerstvo s studiem za mobilne igre VIKER, da bi omogočilo nagrajevanje z bitcoini v treh klasičnih videoigrah, je razvidno iz sporočila za javnost, poslanega reviji Bitcoin Magazine.

Solitaire, Sudoku in Missing Letters bodo prek mobilne aplikacije podjetja ZEBEDEE omogočale nagrajevanje z bitcoini v omrežju Lightning Network. Za pridobivanje nagrad v bitcoinih prek teh iger ni potrebno nobeno tehnično znanje o bitcoinih, denarnicah ali drugih delih infrastrukture ekosistema, saj aplikacija podjetja ZEBEDEE za svoje uporabnike vse obdela pod pokrovom. Igralci lahko nagrade v bitcoinih izplačajo iz aplikacije ali denar porabijo prek virtualnega gospodarstva ZEBEDEE.

“Ni boljšega načina za uvedbo naslednje generacije mehanike “Igraj in zasluži” za široko igralno občinstvo, kot da vzamemo igre, ki jih ljudje že poznajo in imajo radi, ter jih osvežimo z bitcoini, brez težav in nevsiljivo,” je v sporočilu povedal Simon Cowell, izvršni direktor družbe ZEBEDEE. “Videli smo, da to deluje pri številnih igrah na naši platformi, vendar je ta nova vrsta integracij še pomembnejša, saj ti naslovi že več let niso doživeli prav nobene pomembne inovacije.”

VIKER je dolgoletni partner podjetja ZEBEDEE. Podjetji sta že sodelovali pri uvedbi nagrajevanja z bitcoini v igre Wheel of Trivia, Amazeballs in Balls King. Uspeh teh iger, ki so vključevale nagrade v bitcoinih, je spodbudil podoben pristop pri teh bolj klasičnih igrah z namenom pridobiti večje občinstvo.

“Ker se več kot tretjina svetovnega prebivalstva opredeljuje kot igralec iger – bodisi za krmilnikom, tipkovnico ali telefonom -, ni videti konca tega inovativnega partnerstva,” je dejal Cowell.

Pred kratkim je podjetje ZEBEDEE podprl igralni studio AAA Square Enix Entertainment.

Vir: bitcoinmagazine.com