Piše: C. R.

V začetku tega meseca je borza že pridobila dovoljenje za poslovanje v Franciji.

Binance, eden največjih posrednikov kriptovalut na svetu bo lahko v Italiji deloval kot ponudnik storitev v kriptovalutah. V izjavi, ki jo je podjetje poslalo v ponedeljek (30. marca) je navedeno, da je odobritev izdalo ministrstvo za gospodarstvo in finance po potrditvi organa Organismo Agenti e Mediatori (OAM), ki je avtonomna enota regulativnega sistema kapitalskih trgov.

“Registracija pisarne v Italiji, ki je bila ustanovljena pred nekaj meseci, podjetju omogoča, da svojim strankam v Italiji ponuja kriptoizdelke in je konkreten primer pomembnosti, ki jo Binance pripisuje delovanju v skladu z lokalnimi predpisi glede kriptovalut,” je zapisano v sporočilu, poslanem v uredništvo.

Po navedbah podjetja je odobritev regulatorja v Italiji pomemben mejnik v strateški rasti Binance v tej državi saj bo omogočila odprtje pisarn in s tem rast lokalne ekipe. “Jasni in učinkoviti predpisi so nujni za široko sprejetje kriptovalut,” poudarja.

“Binance je svoje stranke vedno postavljal na prvo mesto z ukrepi, kot je ta registracija pa so lahko prepričane, da je naša platforma ena najvarnejših in najbolj zaupanja vrednih na svetu,” je dejal soustanovitelj in izvršni direktor Binance Changpeng Zhao.

V začetku tega meseca je Binance objavil, da je dobil dovoljenje za poslovanje v Franciji potem, ko ga je potrdil vladni organ za finančne trge (AMR – Autorité des marchés financiers v francoščini). Tako kot v Italiji je licenca izdana za način ponudnika storitev digitalnih sredstev.

Po podatkih mednarodnega finančnega centra Abu Dhabi Global Market je podjetje za kriptovalute prejšnji mesec pridobilo tudi regulativno odobritev finančnih organov v Abu Dabiju, glavnem mestu Združenih arabskih emiratov.

Vir: portaldobitcoin.uol.com.br