Piše: C. R.

Sveže zbrani kapital bo namenjen razvoju in komercializaciji platforme za plačila v Bitcoinu in omrežju Lightning Network (LN).

Mash zagonsko podjetje za omrežje Lightning je napovedalo pridobitev 6.0 milijonov dolarjev (5.6 milijonov evrov) zagonskega financiranja. Razširitev ekipe na različnih področjih, kot so inženiring, trženje, prodaja in poslovni razvoj prav tako ostaja področje, na katerega se osredotoča, poleg izvajanja strategije uvajanja na trg.

Krog začetnega financiranja
V uradnem zapisu na blogu je navedeno, da sta investicijsko rundo skupaj vodila podjetja Castle Island Ventures in Whitecap Venture Partners sodelovali pa so še Maple VC, Strategic Cyber Ventures, Aquanow in Spacecadet Ventures. Sodelovalo je tudi več angelskih vlagateljev, kot so Amjad Masad, Balaji Srinivasan, Austin Hill, John Pfeffer in Dean Skurka.

Jared Nusinoff, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Mash je po razvoju dejal, da Bitcoin in LN ponujata priložnost za preoblikovanje “strukture vseh spletnih izkušenj” in raziskovanje novih poslovnih modelov, ki nagrajujejo in spodbujajo.

Nic Carter, generalni partner v podjetju Castle Island Ventures, ki je vodilo tudi predinvesticijo v podjetje Mash se bo pridružil upravnemu odboru zagonskega podjetja. V izjavi je priljubljeni zagovornik bitcoinov povedal,

“Monetizacija spletnih vsebin je danes močno okrnjena. Bitcoinovo omrežje Lightning Network je kot prilagodljiv, podatkovno učinkovit sistem z visoko granularnostjo edinstveno primerno za reševanje tega problema in Mash ga odlično uporablja. Podvojili smo svojo zavezanost podjetju Mash in se veselimo nadaljevanja poti z ekipo.”

Russell Samuels, partner v podjetju Whitecap Venture Partners se bo pridružil tudi upravnemu odboru podjetja Mash kot opazovalec upravnega odbora.

Podjetje Mash, ustanovljeno leta 2021 je pred kratkim objavilo beta različico svojega prvega izdelka, ki spletnim aplikacijam in tudi ustvarjalcem omogoča zaračunavanje na podlagi dostopa/uporabe. Omogoča tudi dodajanje digitalne denarnice za potrošnike z drobcem kode. Podjetje je trenutno v postopku vključevanja več partnerjev.

Naraščajoča zmogljivost omrežja Lightning Network
Omrežje Lightning Network je od svoje implementacije v glavno omrežje Bitcoin leta 2018 še naprej ohranjalo vzpenjajočo se krivuljo. Njegova zmogljivost, ki je ni prizadel trenutni medvedji trg je ta teden dosegla rekordno vrednost več kot 3.949 BTC po podatkih Bitcoin Visuals, ki prikazujejo, da je arhitektura plasti 2 še naprej povečevala hitrosti transakcij, hkrati pa znatno znižala pristojbine.

Kljub manjši motnji aprila je LN rasel vzporedno z globalnim prizadevanjem za sprejetje kriptovalute.

Dodaten dokaz o širjenju sprejemanja LN je integracija platforme za digitalna plačila Strike s Shopifyjem, ki trgovcem slednjega v Združenih državah Amerike omogoča uporabo rešitve za razširjanje plasti 2 za hitrejša in cenejša plačila Bitcoinov. Priljubljeni ponudnik plačil v kriptovalutah, podjetje BitPay je prav tako napovedalo, da bo svoji platformi dodalo omrežje Bitcoin Lightning.

Vir: cryptopotato.com