Piše: C. R.

Tether je z uvedbo dolarskega stablecoina (USDT) v omrežju Polygon Network s čimer se je stablecoin razširil na več kot 11 omrežij veriženja blokov, še dodatno razširil svoj doseg in vpliv.

Ekosistem Polygon naj bi s sodelovanjem s Tetherjem pridobil stabilno valuto za vlagatelje, kar bo pripomoglo k ustvarjanju donosa v omrežju in zunaj njega. Vse to bo doseženo z integracijo Tetherjevega stablecoina USDT, ki je vezan v razmerju 1:1 na ameriški dolar in ima tržno kapitalizacijo približno 73 milijard dolarjev (68 milijard evrov).

Analiza družbe Alchemy Data kaže, da se je število dapps (decentraliziranih aplikacij) v omrežju Polygon zdaj v primerjavi z oktobrom 2021 povečalo za skoraj šestkrat. Trenutno v omrežju Polygon deluje več kot 19.000 decentraliziranih aplikacij. Podjetje Polygon ima tudi rešitev za skaliranje plasti 2, ki je bila ustvarjena za zagotavljanje hitrejših transakcij in nižjih pristojbin ter deluje na verigi Ethereum Blockchain.

Kar zadeva transakcije je Polygon procesiral za več kot 1,6 milijarde dolarjev (1,48 milijarde evrov), ustvarjenih pa je bilo več kot 142 milijonov edinstvenih naslovov. Trenutno ima podjetje Polygon več kot 5 milijard dolarjev (4,6 milijard evrov) zaklenjenih vrednosti.

Paolo Ardoino, glavni tehnološki direktor podjetja Tether je povedal naslednje:
“Ekosistem Polygon je letos doživel zgodovinsko rast in verjamemo, da bo Tether ključno pripomogel k njegovemu nadaljnjemu razcvetu.”

Omrežja med drugim Kusama, Ethereum, Solana, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni, Tron in Bitcoin Cash Standard Ledger Protocol so že imela na voljo Tether. Zdaj je na ta seznam dodala še podjetje Polygon.

Čeprav so številni trenutno medvedji glede trga kriptovalut se zdi, da Tetherjev stablecoin USDT ostaja dobro ocenjen. Nedavna poteza s Polygonom bo verjetno okrepila podporo Tetherju in omrežju Polygon saj se druge kriptovalute v trenutnih tržnih razmerah spopadajo s težavami.

Vir: cryptocurrencynews.com