Piše: C. R.

Milijarder in filantrop Bill Gates je večkrat izrazil prezir do kriptovalut.

Microsoftov milijarder in soustanovitelj Bill Gates je večkrat izrazil dvom o kriptovalutah.

V začetku tega tedna je med sejo “vprašaj me karkoli” na Redditu pojasnil, zakaj jih ne kupuje.

Milijarder in filantrop je dejal, da raje vlaga v “stvari, ki imajo dragocene rezultate”.

“Vrednost podjetij temelji na tem, kako ustvarjajo odlične izdelke,” je dodal. “Vrednost kriptovalut je samo to, kar se neka druga oseba odloči, da bo nekdo drug plačal za to, zato ne prispeva k družbi kot druge naložbe.”

Bill Gates je februarja v intervjuju za Wall Street Journal obsodil kriptovalute.

“Način, kako kriptovalute danes delujejo, omogoča določene kriminalne dejavnosti,” je dodal. “To bi bilo dobro odpraviti.”

Gates je na nestanovitnost kriptovalut opozoril tudi v intervjuju za televizijo CNBC. “Bitcoin lahko gre gor in dol samo na podlagi manije ali kakršnih koli stališč in nimam možnosti napovedati, kako se bo to razvijalo.”

V nekem drugem intervjuju je poudaril, da lahko na vrednost kriptovalut vplivajo zgolj tviti vplivnih ljudi, kot je Elon Musk.

“Elon ima na tone denarja in je zelo sofisticiran zato me ne skrbi, da se bo njegov bitcoin naključno povečal ali zmanjšal,” je februarja povedal za Bloomberg. “Mislim pa, da se v te manije zapletajo ljudje, ki morda nimajo toliko denarja na zalogi, zato nisem naklonjen Bitcoinu. “Če imate manj denarja kot Elon, se morate verjetno paziti.”

Vir: moneycontrol.com