Piše: C. R.

Sveži dobički so trgovcem s kriptovalutami in vlagateljem prinesli prepotrebno olajšanje, saj so se BTC, ETH in glavni altcoini, kot je AVAX, povečali zaradi obnovljenega bikovskega razpoloženja po umiritvi inflacije.

Avalanche (AVAX) je bil na opazovalnem seznamu večine trgovcev s kriptovalutami, potem ko se je cena altcoina z ravni 22 USD nedavno povečala za 30 %. V času pisanja je AVAX po tržni kapitalizaciji ponovno zasedel 12. mesto na področju kriptovalut, saj se je trgoval pri 29,06 USD, pri čemer je na dnevnem grafikonu zabeležil 5-odstotno rast.

Ob večjih tržnih dobičkih mnogi na trgu za AVAX pričakujejo še en krog rasti cene proti ravni 35 USD. Glede na to, da so temeljni podatki za Avalanche videti spodobno, kaj se torej obeta altcoinu?

Novi mejniki za Avalanche
V poznih trgovalnih urah azijske seje, 9. avgusta, je omrežje Avalanche doseglo nov mejnik, saj je kovanec zabeležil največ zabeleženih dnevnih transakcij. Dnevno število transakcij AVAX-a je doseglo rekordno vrednost, saj je kazalnik presegel mejo 1,51 milijona transakcij.

Posnetek zaslona. Vir: Coin98 Analytics

Čeprav je visoka vrednost transakcij kazala na povečano zanimanje oziroma optimizem na trgu za ekosistem, pa to ni bila najbolj impresivna stvar. Ena od najbolj zabavnih stvari v zvezi z visokim številom transakcij kovanca AVAX je bila, da je 9. avgusta kovanec zabeležil večje število transakcij kot Ethereum, Arbitrum in Optimism skupaj.

Rally cene kovanca AVAX se je v prvi vrsti začel okoli 6. avgusta z 9-odstotno rastjo cene. Številni kriptoanalitiki so bili mnenja, da bi lahko bikovski zagon kovanca pripisali rasti NFT, ki temeljijo na Avalanchu.

Devetega avgusta je obseg trgovanja z NFT, ki temeljijo na Avalanche, zabeležil 30-odstotno povečanje. Poleg tega je tudi prodaja NFT v istem času predstavljala skoraj 10-odstotno povečanje.

Poleg tega je Robinhood napovedal podporo za Avalanche in Stellar (XLM), kar je še dodatno pripomoglo k razcvetu bikovskega zagona.

Biki AVAX se spogledujejo z ravnjo 35 USD
Cena kovanca AVAX je najnižjo raven 13,75 USD dosegla šele prejšnji mesec, vendar je hitro okrevanje kovanca vzbudilo optimizem pri vlagateljih v žetone.

Zlasti AVAX je predstavil znake močnega okrevanja po večjem padajočem trendu, ki ga altcoin beleži že več kot štiri mesece. Bikovski preobrat je ceno altcoina dvignil za več kot 110 % z nižjih ravni cen, ki smo jih videli junija 2022.

Kratkoročno bi lahko vzpostavitev cene AVAX-a nad psihološko ravnjo 30 USD še dodatno pripomogla k tržnemu zagonu bikov.

Kratkoročno bi bili naslednji odpori AVAX-a, ki bi jih lahko branili medvedi, ravni 36 in 51 dolarjev.

Glede na to se je dnevni obseg trgovanja v zadnjih 24 urah od časa tiska povečal za 22 %, kar kaže na obnovljen maloprodajni zagon za AVAX. Ker je cena kovanca AVAX poskočila nad ključni odpor 28 dolarjev, so možnosti, da kovanec doseže vrednost 35 dolarjev, velike, razen če medvedi prevzamejo pobudo.

Vir: fxempire.com