Piše: C. R.

Kratkoročni imetniki BTC so v zadnjem popravku utrpeli velik skok. Bitcoin je v zadnjih 24 urah poskočil za skoraj 6 %.

Zaradi visoke volatilnosti in precejšnjega upada obsega trgovanja se je Bitcoin v zadnjih 7 dneh boril pod ravnjo cene 50.000 USD (44.317 EUR). Kljub majhnemu okrevanju za približno 6 % v zadnjih 24 urah se je skupno število dobičkonosnih subjektov, ki trgujejo z bitcoini v zadnjem tednu močno zmanjšalo.

Glassnode, ugledna platforma za kriptoanalitiko je nedavno objavila svoje tedensko poročilo o analizi omrežja BTC in opisala opazno zmanjšanje deleža dobičkonosnih entitet Bitcoina. Po podatkih družbe Glassnode je trenutno skoraj 76 % entitet BTC v dobičku, medtem ko jih je bilo novembra 2021 več kot 95 %.

Medtem ko so dolgoročni imetniki Bitcoina v času padca trga obdržali svoje kriptografsko premoženje so kratkoročni imetniki panično prodajali BTC v velikih količinah. Posledično so se realizirane izgube izjemno povečale.

“Bitcoin je preživel drugi zaporedni teden nihanja cen, ki je sledil močnemu padcu v začetku decembra. Po odprtju pri 50.093 USD (44.400 EUR) je cena dosegla najvišjo vrednost 50.186 USD (44.482 EUR) in najnižjo vrednost 45.671 USD (40.480 EUR), kar pomeni stisnjen razpon, ki je obsegal le 4.515 USD (4.001 EUR), pri čemer je BTC teden zaključil z znižanjem za -6,1 %. Številne oči so bile usmerjene v komentarje ameriške centralne banke Federal Reserve po zasedanju Odbora za odprti trg v sredo na širših trgih pa se je na splošno ves teden trgovalo konsolidirano,” je dodal Glassnode.

Sprejetje
Globalna uveljavitev BTC je ostala neomajna tudi med padcem trga. V začetku tega tedna je mehiška maloprodajna veriga Elektra napovedala sprejemanje bitcoinov. Poleg tega je podjetje Nexon, eden vodilnih razvijalcev iger v Aziji napovedalo, da bo sprejemalo BTC.

“Sprejemanje plačil v bitcoinih bo neizogibno. Ko bo v ta prostor vstopilo več velikih korporacij kot sta Travala in RadioShack bodo te prinesle naslednji val uporabe decentraliziranih tehnologij. V zvezi s tem verjamem, da bo omrežje Lightning Network igralo prevladujočo vlogo pri decentraliziranih plačilih, dapih in rešitvah,” je komentiral Paolo Ardoino tehnični direktor v družbi Bitfinex.

Vir: financemagnates.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj