Piše: C. R.

Cena bitcoina je med zadnjim vikendom doživela velik vzpon, ki je ceno dvignil nad konsolidacijo. Sredstvo se je hitro povzpelo za več kot 8 % in doseglo dnevno najvišjo vrednost blizu 22.500 USD (22.181 EUR). Na žalost so medvedi vskočili, da bi iztržili svoje dobičke, zaradi česar se zvezdna kripto valuta utrjuje tik pod 22.300 dolarji (21.984 evrov). Ob spodobni bikovski pripovedi se pričakuje, da bo cena BTC še naprej nihala proti severu, pri čemer bo v prihodnje testirala višji odpor. 

Analiza cene bitcoina(BTC) za kratkoročno obdobje.

btcshort

Cena bitcoina je sledila precejšnjemu vzponu vzdolž trendne črte potem, ko se je obrnila z mesečnih minimumov.

Brez dvoma so cene zdrsnile nekoliko pod trendno črto, vendar so se v kratkem času ponovno dvignile nad te ravni.

Pričakuje se, da se bo cena BTC še nekaj časa konsolidirala v trenutnem razponu in se znižala proti nižji podpori, saj se bodo biki morda izčrpali.

Vendar pa lahko ob doseganju spodnje podpore sredstvo kmalu dobi katapultno akcijo proti zgornjemu cilju pri 22.800 USD (22.477 EUR).

Dolgoročna analiza cene bitcoina (BTC).

btclong

Dolgoročno se zdi, da je cena BTC precej bikovska, saj se je cena močno trudi, da bi se odbila in dosegla spodnjo podporo.

V zadnjih dveh tednih je bilo sredstvo priča enakemu bikovskemu in medvedjemu pritisku, zato je lahko trgovanje v tekočem tednu precej odločilno.

Po drugi strani pa se je obseg močno povečal, kar lahko ohrani nihanja.

Sčasoma lahko cena BTC doživi okrevanje v obliki črke U in v prihodnjih dneh ponovno pridobi izgubljene ravni.

Vir: coinpedia.org