Piše: C. R.

Po raziskavi, ki jo je v torek objavila Bank of America (BAC) po konferenci Web3 & Digital Assets Day, ki je potekala prejšnji teden, na zanimanje vlagateljev za to panogo niso vplivale skrbi zaradi tako imenovane “kripto zime”. Po navedbah poročila je bilo iz pogovorov z nekaterimi od 160 strank, ki so se udeležile dogodka razvidno, da “tehnologija veriženja blokov in ekosistem digitalnega premoženja tukaj ostajata”, banka pa je še vedno navdušena nad sprejetjem digitalnega premoženja s strani širše javnosti.

Banka je izjavila, da so bili nedavni padci na trgu sicer boleči, vendar so verjetno dolgoročno zdravi za rast ekosistema, kot so opozorili nekateri govorniki. Najbolj inovativni projekti so bili vzpostavljeni v času preteklih tržnih upadov. Kljub padajočim vrednostim žetonov in novicam, ki so trdile, da je ekosistem na robu izumrtja je bilo v pismu navedeno, da se vključenost strank še vedno povečuje ter da sta hiter napredek in rušilna narava tehnologije veriženja blokov še vedno v središču pozornosti.

V govoru na dogodku so udeleženci poudarili pomen pravne jasnosti za sodelovanje institucij in podjetij. To bi lahko pospešilo uporabo v realnem svetu in vodilo k splošnemu sprejetju, ko se bo povečalo zaupanje potrošnikov v to panogo je bilo navedeno v zapisu. Institucionalni vlagatelji in korporacije menda načrtujejo vstop v ekosistem za digitalno premoženje, vendar se bodo zadržali dokler ne bo vzpostavljen temeljit regulativni okvir, piše v članku.

Prvo milijardo uporabnikov bodo morda pritegnili produkti digitalnega premoženja meni banka BofA, vendar bodo za naslednjo milijardo verjetno potrebni boljši mostovi med fiat in kripto ekosistemi ter vzpostavitev kripto-native ekosistema, kjer posamezniki ne poznajo aplikacij, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov, pravi banka BofA.

Banka ponavlja svoje prepričanje, da je razvoj tehnologije veriženja blokov povzročil največji napredek na področju programske opreme od pojava interneta in dodaja, da ima ekosistem Web3, ki je trenutno v razvoju, “potencial za preoblikovanje vsake industrije”.

Vir: cryptocurrencynews.com