Piše: C. R.

Premožnejše stranke banke HSBC v Hongkongu in Singapurju bodo lahko sredstva namenile novemu naboru produktov, ki se osredotočajo na Metaverse.

Banka HSBC, nekdanja kritičarka kriptovalut po nedavnem partnerstvu s podjetjem The Sandbox nadaljuje z vključevanjem v Metaverse. Najnovejša pobuda bo nekaterim vlagateljem s sedežem v Hongkongu in Singapurju omogočila sodelovanje s podjetji, ki se osredotočajo na novo nastajajoči trend.

Agencija Reuters je ob sklicevanju na izjavo banke z dne 6. aprila poročala, da bodo novi skladi na voljo “bogatim strankam v Hongkongu in Singapurju” in jim bodo omogočili naložbe v podjetja, ki razvijajo lastne različice Metaverse iz Silicijeve doline.

Ekipa HSBC za upravljanje sredstev bo vodila diskrecijsko strategijo Metaverse, ki se bo osredotočala na naložbe v pet primarnih segmentov – infrastrukturo, virtualizacijo, vmesnike, računalništvo ter izkušnje in odkrivanje.

“Ekosistem Metaverse je še vedno v zgodnji fazi, vendar se hitro razvija. Na tem področju vidimo veliko vznemirljivih priložnosti saj se v ekosistem zgrinjajo podjetja različnih profilov in velikosti.” je dejala regionalna vodja diskrecijskih skladov za naložbe in premoženjske rešitve banke HSBC za Azijo in Pacifik – Lina Lim.

To je že drugi vstop banke v panogo metaverse v zadnjem mesecu.

Kot je sredi marca poročal CryptoPotato je banka HSBC, nekdanja glasna kritičarka industrije kriptovalut, sodelovala s hčerinsko družbo podjetja Animoca Brands – The Sandbox. Sodelovanje je banki poleg vstopa v Metaverse omogočilo tudi nakup virtualnih nepremičnin v obliki LAND.

Vir: cryptopotato.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj