Piše: C. R.

Borza kriptovalut Binance je napovedala ustanovitev pospeševalnega sklada v višini 1 milijarde dolarjev, ki bo razširil zmogljivosti ekosistema Binance Smart Chain in pospešil množično uporabo v sektorju finančnih tehnologij.

Borza je osemmestni sklad predstavila v večstopenjskem razvojnem modelu na štirih specializiranih področjih: Razvoj talentov, program za spodbujanje likvidnosti, program za graditelje ter program za naložbe in inkubacijo. V napovedi je bilo predlagano, da bodo vsakemu segmentu namenili 100 milijonov dolarjev, 100 milijonov dolarjev, 300 milijonov dolarjev in 500 milijonov dolarjev.

Največji dobitnik iz sklada, program za naložbe in inkubacijo, se bo osredotočil na širitev več verig na že tako razvijajočih se področjih tehnološke sfere. Sem spadajo različne metaverze, igre na srečo, virtualna resničnost in umetna inteligenca.

Maverick ustanovitelj podjetja Binance, Changpeng Zhao – na Twitterju znan tudi kot CZ – je delil preprost, a učinkovit pogled na novico:

V izjavi je platforma izrazila visoka pričakovanja glede razvoja interoperabilnosti med tradicionalnimi infrastrukturami in infrastrukturami spleta 3.0:

“Investicijski sklad bo s sodelovanjem vodilnih industrijskih organizacij usmerjen v razširjanje tehnologije veriženja blokov za resnične primere uporabe in bo premostil vrzel med kripto-blockchain in trenutnimi tehnično-finančnimi sektorji.”

Pametna veriga Binance Smart Chain je bila na trgu predstavljena septembra 2020 kot temeljna platforma za pospeševanje razvoja decentraliziranih aplikacij ali dApps, ki so združljive z verigo blokov Ethereum prek virtualnega stroja Ethereum.

Od ustanovitve je platforma pridobila na veljavi, tako da dnevno oskrbuje več kot 1 milijon aktivnih uporabnikov s širokim naborom več kot 900 dApps. Ena od najbolj opaznih decentraliziranih borz ali DEX-ov, zgrajenih na podlagi BSC, je PancakeSwap, ki ima po podatkih podjetja Defistation trenutno zaklenjeno skupno vrednost ali TVL v višini 9,8 milijarde.

Ob zahrbtnem porastu vdorov in kršitev na področju decentraliziranih financ ali DeFi je Binance Smart Chain sodeloval s podjetjem ImmuneFi, ki se ukvarja z varnostjo veriženja blokov, da bi ponudil nagrade za napake in druge spodbude za nagrajevanje etično usmerjenih hekerjev in razvijalcev.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj