Piše: C. R.

Kriptovalute danes ponovno odražajo dobičke delniških trgov pri čemer bo močan vzpon Wall Streeta po odprtju višje verjetno dal dodaten zagon Bitcoinu. Prejšnji petek je trg kriptovalut zabeležil znaten padec, ki je koreliral z ameriškimi indeksi.

Bitcoin in ethereum glavna akterja na trgu kriptovalut sta v zadnjih 24 urah pridobila 2 %. Skupna kapitalizacija obeh kriptovalut je danes dosegla skoraj 1,2 bilijona dolarjev, skupni kapital trga kriptovalut pa znaša 1,9 bilijona dolarjev.

Na trgih kriptovalut je opaziti široko okrevanje saj se delnice še naprej vzpenjajo. Par BTC/USD se trguje nad 40.000 dolarji (37.934 evrov) medtem, ko se je par ETH/USD utrdil v bližini ravni odpora v višini 3.000 dolarjev (2.845 evrov). Oba kovanca pridobivata v okviru tega pozitivnega trenda rasti za vsa kripto sredstva.

Indeksi S&P 500, Dow Jones Industrial Average in Nasdaq Composite so se danes povečali. Indeks S&P 500 se je zvišal za 2,3 %, Dow Jones Industrial Average je višji za 1,7 %, Nasdaq Composite pa vodi z 2,8 %. To se je zgodilo, ker so imele azijske in evropske delnice dobre dneve pred dvigom obrestne mere ameriške centralne banke Federal Reserve za 0,5 %.

Bitcoin in ethereum sta še vedno videti ugodna
Cena bitcoina se dobro drži nad 38.000 dolarji (36.037 evrov) vendar je blizu dotika drugega ključnega zidu ponudbe pri 40.000 dolarjih (37.934 evrov). Vendar pa bi to lahko pomenilo, da imajo biki še vedno nekaj moči in bi se lahko kmalu povzpeli višje.

BTC price chart
Vir: BTC/USD graf iz Tradingview.com

Po mnenju Altcoin Sherpa trgovca s kriptovalutami in analitika je “struktura trga videti bikovska”. Dodal je še: “V tem trenutku je na trgu prisotna velika količina informacij, ki jih je mogoče dobiti na trgu;

Dokler se bodo te najnižje vrednosti ohranjale in dokler bomo videli višje najnižje vrednosti menim, da je bikovska struktura trga še vedno nedotaknjena. Še vedno razmišljam, da bo v prihodnjih tednih cena presegla 55.000 dolarjev (52.159 evrov).

Altcoin Sherpa je komentiral napoved za Ethereum in dejal: “Vrednost Ethereuma se bo povečala za 1,5 %;

Za razliko od $BTC je ETH še vedno spodobno nad zadnjimi najnižjimi vrednostmi in ima še vedno bikovsko tržno strukturo (btc tudi, vendar je bližje). Rad bi videl, da se za #Ethereum oblikuje višji niz. Mislim, da je še vedno na milost in nemilost BTC čeprav, kot vedno niha – če bo BTC bo tudi ETH.

“Bitcoin bi lahko šel višje,” je dejal Rekt Capital eden najboljših kriptoanalitikov.

Na 4-urnem indeksu se pojavlja bikovska divergenca. Ključni odpor v zelo kratkem obdobju bo to rdeče območje [nad 40.300 dolarji]. Če bi ga spremenili v podporo, kot je bila v prejšnjem rumenem krogu, bi bil to bikovski znak za nadaljevanje trenda.

Bitcoin je že nekaj tednov pod svojim 100-dnevnim drsečim povprečjem. Cena je bila podprta s 37.000 USD (35.088 EUR) in padajočo trendno črto. To je zmanjšalo medvedji zagon. Oznaka 37.000 dolarjev je postala pomembna podpora za bitcoin. Če se bo spustila pod njo, bi se lahko cena spustila tudi do 30.000 dolarjev (28.450 evrov).

Vir: newsbtc.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj