Piše: C. R.

V petek se je za Bitcoin nadaljeval popravek, vendar ga morda še ni konec, analitiki pa še zdaleč niso zaskrbljeni.

Bitcoin (BTC) se je 12. novembra potopil pod 64.000 dolarjev (55.914 eurov), saj ga je padec iz novega rekorda še naprej klical.

BTC: Konsolidacija postane navzdol poteza
Podatki Cointelegraph Markets Pro in TradingView so v petek zabeležili tekoče tržne razmere, pri čemer se je BTC/USD gibal v razponu 2.000 USD (1.747 EUR).

Par je prejšnji dan preživel v stranskem gibanju – obnašanje, ki je zdaj kazalo znake prekinitve.

Za priljubljene analitike pa je bilo takšno delovanje cene BTC ne le pričakovano, temveč tudi dobrodošlo.

“Padec na 59-61 tisoč dolarjev (51-53 tisoč eurov), ki mu sledi nekaj konsolidacije, bi bil po mojem mnenju najboljši način za nadaljevanje bikovskega vzpona,” je dodal trgovec na Twitterju Galaxy.

“Morda se to ne bo zgodilo, vendar bi bilo to izjemno zdravo tako za $BTC kot za alte kovance. Bodite pripravljeni v vsakem primeru.”
Stopnje financiranja so na borzah – z izjemo borz Binance in Bybit – ostale rahlo povišane, kar dodatno nakazuje, da bi lahko sledil potencialni padec cen.

V času pisanja se je vrednost BTC/USD gibala pod mejo 64.000 USD (55.914 EUR), pri čemer se je v eni sami urni svečki znižala za 1.000 USD (874 EUR).

Altcoinom se obetajo večje izgube
Podobna zgodba je bila med trgi altcoinov, pri čemer se je ether (ETH) kosal s približno 2-odstotnimi dnevnimi izgubami Bitcoina.

Povezano: Analitiki pravijo, da so padci cene Bitcoina “prehodni”, in menijo, da se bo BTC kmalu povzpel na 75 tisoč dolarjev (65 tisoč eurov).

Več od desetih največjih kriptovalut po tržni kapitalizaciji je doživelo globlje izgube v višini 6 % ali več, med njimi tudi visokoleteči kriptovaluti Solana (SOL) in Polkadot (DOT).

Skupna tržna vrednost kriptovalut je tako padla pod 3 bilijone dolarjev (2,6 bilijona eurov), potem ko jo je v začetku tedna prvič dosegla.

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj