Piše: C. R.

Ameriški predsednik Joe Biden bo ta teden podpisal dolgo pričakovani izvršni ukaz o ureditvi kriptovalut. Po navedbah več oseb, ki so seznanjene z načrti uprave.

Po poročanju Bloomberga naj bi bila v izvršnem ukazu opisana strategija vlade ZDA za kriptovalute.

Vse to je posledica zaskrbljenosti, da bi se lahko podjetja in posamezniki s kriptovalutami izognili omejitvam, ki veljajo v Rusiji.

Senatorka Elizabeth Warren in predsednik senatnega odbora za bančništvo Sherrod Brown intenzivno preverjata industrijo kriptovalut. Skrbi jih, da posamezniki in podjetja v Rusiji proti katerim so uvedene sankcije morda uporabljajo kriptovalute za izogibanje sankcijam.

Naročilo Joeja Bidena naj bi bilo pripravljeno do tega tedna
Naročilo je bilo pripravljeno že lani. Bloomberg je januarja napovedal, da bi lahko bil sporazum podpisan februarja. Vendar je Yahoo Finance sredi februarja poročal, da naj bi predsednik Biden “prihodnji teden izdal izvršni ukaz”. Seveda se to še ni zgodilo.

V tem primeru bo odredba zveznim agencijam naročila naj preučijo morebitne spremembe predpisov. Tudi o nacionalni varnosti in gospodarskem vplivu kriptovalut.

Odredba bo od zveznih agencij po vsej vladi zahtevala, da do konca letošnjega leta poročajo, kaj počnejo v zvezi s kriptovalutami.

Kdo je vključen?
Tako naj bi načrt vključeval Ministrstvo za finance in Ministrstvo za zunanje zadeve. Podobno velja za ministrstvo za trgovino, nacionalni ekonomski svet, svet ekonomskih svetovalcev in svet za domovinsko varnost Bele hiše. Ker uprava ocenjuje, da imajo kriptovalute gospodarske posledice za nacionalno varnost.

“Pričakuje se, da bo načrt začel oblikovati vloge za agencije v celotni vladi. Od zunanjega ministrstva do ministrstva za trgovino.”

Zanimivo je, da je ekipa Joeja Bidena pod pritiskom, da bi igrala bolj usklajeno vlogo. Vodilni delavci v industriji se pritožujejo zaradi po njihovem mnenju nejasnih pravil ZDA.

Podjetja za kriptovalute in kriptovalute že več mesecev zahtevajo, da se pojasni regulativni okvir za njihovo industrijo. Zdi se, da bo to mesec marec. Za zdaj je treba počakati na končno objavo Bele hiše.

Zaključujem s citatom Margaret Thatcher: “Vsak predpis je omejitev svobode. Vsak predpis ima svoje stroške.

Vir: criptotendencia.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj