Piše: C. R.

V sredo je višji uradnik kitajske centralne banke povedal, da je do oktobra približno 140 milijonov ljudi odprlo “denarnice” z novim kitajskim digitalnim juanom in ga uporabilo za transakcije v skupni vrednosti približno 62 milijard juanov (8,2 milijarde EUR).

Mu Changchun, generalni direktor inštituta za digitalne valute pri Ljudski banki Kitajske, pa je na hongkonški konferenci “Fintech Week” povedal, da uradnega datuma uvedbe digitalne valute, znane tudi kot e-CNY, še ni.

Centralne banke po vsem svetu razmišljajo o razvoju centralnobančnih digitalnih valut (CBDC), da bi posodobile svoje finančne sisteme, se ubranile konkurence kriptovalut, kot je bitcoin, ter pospešile domača in mednarodna plačila.

Prizadevanja Kitajske so med najnaprednejšimi v svetovnem merilu, država pa od lani izvaja različne poskuse in pilotne sheme različnih plačilnih scenarijev.

Mu je povedal, da lahko do zdaj 1,55 milijona trgovcev sprejema plačila z denarnicami eCNY, vključno s komunalnimi storitvami, gostinskimi storitvami, prevozom, maloprodajo in vladnimi storitvami.

(1 EUR = 7,42 kitajskega yuana renminbija)

Vir: Fxempire.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj