Piše: C. R.

Državna sekretarka mag. Maja Hostnik Kališek je v okviru vladnega obiska severnega dela Osrednjeslovenske regije včeraj obiskala podjetje Agitavit solutions in Reaktorski center Instituta ”Jožef Stefan”. Srečala se je tudi s predstavniki Finančnega urada Ljubljana in Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve Ljubljana.

Obisk se je začel z delovnim posvetom vlade v Medvodah. Sledil je obisk podjetja Agitavit solutions, kjer so sogovorniki spregovorili o izzivih na področju zaposlovanja in davčne zakonodaje. Podjetje je nastalo leta 2003, z digitalnimi rešitvami pa med drugim podpira poslovne procese podjetij v različnih panogah. S podjetjem Microsoft sodelujejo že od ustanovitve. Pridobitev Microsoftovih kompetenc pomeni, da razpolagajo z ustreznim številom certificiranih strokovnjakov s področja Microsoftovih tehnologij. Leta 2014 so prejeli nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Državna sekretarka mag. Maja Hostnik Kališek je obiskala tudi Reaktorski center Instituta ”Jožef Stefan”. Osnovni namen centra je obratovanje in vzdrževanje raziskovalnega reaktorja TRIGA Mark II za potrebe raziskovalnih skupin na Institutu ”Jožef Stefan” in od drugod. Reaktor so zgradili leta 1966, leta 1991 pa so ga rekonstruirali, obnovili in priredili za pulzno obratovanje.

Reaktor igra pomembno vlogo pri razvoju jedrske tehnologije in varnostne kulture v Sloveniji. V svetu je dobro znan in ga v strokovnih krogih radi navajajo za zgled, kaj vse se da narediti tudi z majhnim raziskovalnim reaktorjem in majhnimi sredstvi. Mednarodno sodelovanje, ki ga gojijo na reaktorju, prispeva k ugledu Instituta ”Jožef Stefan”, slovenske znanosti in Slovenije nasploh.

Prav tako je državna sekretarka obiskala Izobraževalni center za jedrsko tehnologijo Milana Čopiča, ki usposablja bodoče jedrske strokovnjake.

V sklopu delovnega obiska se je državna sekretarka sestala tudi s predstavniki Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve ter predstavniki Finančnega urada Ljubljana in se seznanila z njihovim delom. Razpravljali so tudi o izzivih na področju iskanja kadrov in informacijske tehnologije.

Obisk se je zaključil z javno tribuno v Domu kulture Kamnik, kjer so se predstavniki vlade srečali z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

Vir: Gov.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj