Piše: C. R.

Currency.com, borza kriptovalut ustanovljena in sprva licencirana v Belorusiji je prekinila poslovanje za ruske stranke. Omejitveni ukrep je odziv na ruski napad na Ukrajino so sporočili iz platforme in opozorili, da stranke v drugih jurisdikcijah ne bodo prizadete.

Borza Currency.com obsodila “strašno vojno” v Ukrajini in zavrnila storitve ruskim trgovcem

Platforma za trgovanje s kriptovalutami Currency.com je sporočila svojo odločitev, da bo zaradi vojaške agresije Moskve na sosednjo Ukrajino ustavila poslovanje za prebivalce Ruske federacije. Do te poteze prihaja potem, ko je pred tem borza, ki je bila ustanovljena v Belorusiji prenehala odpirati nove račune za ruske uporabnike.

V izjavi, ki jo je platforma objavila pozno v torek je izvršni direktor ukrajinskega oddelka podjetja Vitaly Kedyk dejal, da je ruska invazija prinesla nasilje in nered prebivalcem Ukrajine, in dodal:

Rusko agresijo najostreje obsojamo. Podpiramo Ukrajino in vse, ki obsojajo to strašno vojno. V teh okoliščinah ne moremo več oskrbovati naših strank iz Rusije.

Odločitev ne bo vplivala na stranke iz drugih držav in regij. Podjetje Currency.com je poudarilo, da bo še naprej zagotavljalo storitve svoji globalni bazi strank prek svoje mednarodne mreže. Borza ima pisarne v New Yorku, Londonu, Gibraltarju, Vilni in Varšavi.

Currency.com, ki jo je ustanovil beloruski tehnološki podjetnik Viktor Prokopenya je imela sprva sedež in licenco v Belorusiji tesni politični, gospodarski in vojaški zaveznici Rusije. Po podatkih na njenem spletnem mestu je družba Currency Com Bel LLC pravna oseba, ki je bila leta 2018 registrirana v Minsku.

Podjetje je rezident beloruskega parka visokih tehnologij (HTP) in upravljavec platforme žetonov, ki je pooblaščen v skladu z odlokom predsednika Aleksandra Lukašenka “O razvoju digitalnega gospodarstva”, ki je pred štirimi leti legaliziral dejavnosti poslovanja s kriptovalutami. Njegova trgovska družba Currency Com Limited registrirana v Gibraltarju, ima dovoljenje za opravljanje denarnih storitev v Kanadi in ZDA.

Konec februarja takoj po tem, ko so ruske sile prečkale ukrajinsko mejo so predstavniki podjetja Currency.com po navedbah izdaje kripto novic ruskega poslovnega portala RBC izjavili, da borza ne namerava prepovedati delovanja ruskim uporabnikom.

Borza Currency.com je od začetka sovražnosti za humanitarne pobude v Ukrajini donirala več kot milijon dolarjev. Sredstva uporabljajo vladne institucije in prostovoljne organizacije, ki Ukrajincem razseljenim zaradi konflikta pomagajo s hrano, streho nad glavo in zdravstveno oskrbo.

Vir: cryptossor.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj