Piše: C. R.

Glavni izvršni direktor borze Binance Changpeng Zhao je osvetlil načrt skladnosti borze in dosedanje mnenje uporabnikov o KYC.

Glavna borza kriptovalut Binance je po letih igre mačke z mišjo z regulatorji po vsem svetu k svojemu poslovanju pristopila z upoštevanjem predpisov, kar se je presenetljivo dobro obneslo pri ohranjanju uporabnikov, je razvidno iz novega intervjuja z izvršnim direktorjem Binance Changpengom Zhaom.

V pogovoru za Bloomberg News je Zhao poudaril, da je Binance uvedel obvezne postopke poznavanja strank (KYC) “za globalne uporabnike, za vsako funkcijo”, da bi kot podjetje, ki je v skladu z zakonodajo, pritegnil nove uporabnike. Razkril je, da je družba Binance po uvedbi obveznih postopkov KYC izgubila približno 3 % uporabnikov.

Družba Binance se ni takoj odzvala na zahtevo družbe Cointelegraph za potrditev.

KYC je običajna praksa, ki jo uporabljajo borze kriptovalut in tradicionalne finančne institucije. Podjetjem omogoča, da preverijo avtentičnost uporabnika, tako da od njega zahtevajo neko obliko identifikacije v realnem svetu. Borza Binance je 20. avgusta uvedla obveznost KYC za vse svoje obstoječe in nove uporabnike za dostop do svojih izdelkov in storitev, kot so pologi kriptovalut, trgovanje in dvigi.

“Menimo, da bomo s tem, ko smo skladni s predpisi, omogočili, da nas bo uporabljalo več uporabnikov,” je dejal Zhao in dodal, da se večina ljudi vseeno počuti bolj udobno, če uporablja borzo z licenco.

Binance je več let poudarjal svojo decentralizirano strukturo brez fizičnega sedeža, dokler ni Zhao julija napovedal, da je borza kriptovalut pripravljena sodelovati z lokalnimi regulatorji z besedami: “Želimo biti povsod licencirani. Od zdaj naprej bomo finančna institucija.”

Zhao je v intervjuju dejal, da so bili regulatorji sprva skeptični do Binance, vendar se je njihov odnos spremenil, ko so se komunikacije nadaljevale. “Ko me ljudje vidijo v živo, rečejo: ‘Poglejte, CZ je zelo razumen, zelo miren, ni nor. To jim pomaga hitreje vzpostaviti zaupanje,” je dodal.

Družba Binance je nedavno ustanovila tri podružnice na Irskem, kar je del Zhaove vizije o vzpostavitvi uradnih sedežev v različnih regijah po svetu. “Ko smo začeli, smo želeli sprejeti decentralizirana načela, brez sedeža, delati po vsem svetu, brez meja,” je takrat dejal Zhao in dodal: “Zdaj je zelo jasno, da za vodenje centralizirane borze potrebujete centralizirano strukturo pravnih oseb.”

Vir: cointelegraph.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj